2015. május 22., péntek

Fél éves baba súlya

Az újszülött babánál megszületést követően egy élettani fogyás figyelhető meg az első 3-napban. Ha a súlyvesztés mértéke nem haladja meg a születési súly egytizedét (vagyis maximum -át), a fogyás nem tekinthető kórosnak. Természetesen genetikai tényezők befolyásolják, hogy egy baba dundibb, vagy vékonyabb, így a számításban is szereplő adatok is tájékoztató jellegűek. A baba súlygyarapodása éves korig A baba születési súlya. A fogyás az első 3-napban figyelhető meg.


A legtöbb baba már megduplázta születési súlyát. Ma már nem adjuk meg a súlyhoz számított beviendõ táplálékmennyiséget, mert kiderült, nem ez az elsõdlegesen fontos, hanem az, hogy a fenti feltételek teljesüljenek. Gyermek fejlődése - 2-éves gyermek - beszédfejlődés. A szókincs növekedésében nagy szerepe van a környezetnek.


Ebben az időszakban a leglátványosabb a fejlődés és persze ilyenkor produkálják a legkedvesebb aranyköpéseket. A súly kalkulátor segítségével meg tudod nézni, hogy mennyi a babád ideális súlynövekedése. A narancssárga vonalak a -os tartományt jelölik, azaz minden 1baba, illetve gyerek közül ebbe a súlytartományba esik. A középső zöld vonal a testsúlyok középértéke (mediánja). A gyerekorvos nem hajlandó semmilyen beutalót adni, vagy vizsgálni, miért nem nő a súlya ( évesen kg volt) Tudnak valamit tanácsolni, mit tehetek?


Fél éves baba súlya

Egyedül veszi le a nadrágját és a bugyiját, begombolja a nagyobb, könnyen elérhető gombokat. INTELLEKTUÁLIS FEJLŐDÉS. Meg tudja mondani a vezetéknevét, kb. A hónapos baba fejlődése egy új szakasz határán áll.


A kezek, a felsőtest és a nyak megerősödése nyomán hamarosan képes lesz a felülésre, a hempergésre és a tekergőzésre is. Ekkor már araszol, áll. A késztetés erejétől is függ, mit tu de ne soha siettessük. Sok baba már az első születésnapja előtt megteszi az első önálló lépéseket, de van, akinél még hónapokig várni kell erre. Mindenesetre, akár jár, akár nem, szélsebesen mászik, pillanatok alatt eléri a kitűzött célt.


Körülbelül hónapos kortól a gagyogás, a hangképzéssel való játék a baba kedvenc elfoglaltsága. Sokkal többféle hangot képez, mint amennyi a saját anyanyelvében fellelhető. A súlya egyébként megfelel a korának, a születési súlyát már megduplázta, a picivel kisebb súly a betegségekből is adódhat, hiszen ilyenkor mindig fogy a baba egy keveset.


Fél éves kor után lelassul a baba hízása, mert lemozogja, amit megeszik. Nagyon fontos, hogy a napi étkezések száma minimálisan legyen. Bár még előfordul, hogy éjszaka is eszik kisbabá a csecsemőkor második felében az éjszakai étkezések fokozatosan elmaradnak. A rokon kisfiú mindig is picike volt.


Most éves és 1centi majdnem kiló. Az én kisfiam májusba lesz éves és 1centi kiló. A hossz kalkulátor segítségével meg tudod nézni, hogy mennyi a babád ideális hossznövekedése. A baba az első hónapban átlagosan centimétert nő, a súlya pedig körülbelül fél kilóval gyarapszik. Ettől azonban el is térhet, hiszen optimálisan hetente körülbelül 10 de akár 3grammal is nőhet a baba súlya.


Egyre több anyanyelvi hangot ismerhetsz fel a gagyogásában. Elkezd a hallott mintához igazodni, és a környezetében hallottakat ő is próbálgatja mondani. Innentől kezdve a rosszul halló csecsemők beszédfejlődése jelentősen eltér a jól hallókétól, mert a hallás hiánya akadályozó tényező. Régebbi nézetek szerint hetente átlagosan 200g-ot.


A csecsemők általában fél éves korukra megkétszerezik, éves korukra megháromszorozzák születési súlyukat. Ez azonban csak és kizárólag az átlagos súllyal (– kg) és normál időre született babákra igaz. A gyomra még kicsi, nem fér bele annyi tej, hogy kibírja vele a fél napot. Nagy általánosságban elmondhatjuk, hogy csecsemők esetében a bűvös 2-es és 3-as szám az, ami leginkább rögzül a szülők fejében: egy átlagosan fejlődő csecsemő fél éves korára megduplázza, egy éves korára pedig megháromszorozza a születési súlyát. A kilencedik hónaptól a baba megközelítőleg 2grammal gyarapszik havonta.


Lehet, hogy kevésnek tűnik, de ez a normális növekedési ütem. Minden gyermek egyedi, ezért ezek az adatok természtesen csak hozzávetőlegesek. Adri baba nevű felhasználó válasza: Az én lányom is 9kg és hónapos ő sem eszik semmit,de nem mondanám vékonynak sem,pont jó,a gyerek ha éhes eszik erőltetni nem szabad mert még inkább nem akar majd!


Amúgy az unokaatesója 3évesen 15kgvolt ugyhogy családi vonás a kis súly.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések