2016. március 29., kedd

Több színű szem

Több színű szem

A teljes heterokrómia sokkal gyakrabban fordul elő az állatvilágban, ahol majdnem minden esetben kék színű az egyik szem. A kék szem egy olyan fehér folton belül található, amelynek okozója a bőr vagy a szőrzet melaninhiánya. A barna szem előfordulásának aránya a legnagyobb a világon, ez tartalmazza a legtöbb melanint.


A legelterjedtebb szemszín Ázsiában és Afrikában, míg a legritkábban Észak-Európában, illetve a Baltikumban fordul elő. A heterokrómia egy szemmutáció, amikor is az egyik szem színe eltér a másiktól. Több kisebb tanulmány arra utal, hogy a dohányzás és az öröklődés mellett a világos szem is a kockázatok közé tartozik. A tanulmányok azonban nagyon kis mintákat vettek alapul.


Ha kipirosodik a szemfehérje, allergiáról lehet szó, ha besárgul az májbetegségre utalhat. A szem színének változása bajt jelent. Különböző színű szemek.


Ritka, de létező dolog a heterokrómi, azaz amikor valakinek különböző színű a két szeme. Annak, aki együtt született ezzel a különleges tulajdonsággal, nem kell aggódnia. Más a helyzet azonban, ha hirtelen megváltozik az egyik szem színe. Ritkábban előforduló nevek barna szemre.


Sötét szem , kifejezi a tekintet élénkségét is. Hogy van kék szem , ha közben nincs? Csakhogy kék (s ha már itt tartunk, zöld) színű pigment sem létezik. A száraz szem szindróma egyéb tünetei közé tartozik a szem kipirosodása, az égő, viszkető érzés, a látászavarok is. A kontaktlencsét viselők időnként a szokásosnál több váladékról számolnak be.


Több színű szem

Ennek többféle oka lehet, a kontaktlencse miatt kialakuló fertőzéstől vagy a szem kiszáradásától az irritációig. A legjobb megoldás az lenne kombinációja sötét vagy világos színek szerint az a módszer, amely a szál több hasonló árnyalatú. Ne feled még a legvilágosabb szín, egy Arany színű , különben azt kockáztatja, hogy hozzon létre egy komoly ellentét a színét a bőr, a szem , a haj, ami taszítja a sok ember.


A különböző színű szemű kutyák különböző szemcseméretű pigmenteket (melanin) tartalmaznak. A pigment mennyisége határozza meg az uralkodó szemszínt, valamint azt, hogy milyen sötét lehet a szemszín. Például a sötétbarna szemeknél több pigment van, mint a kék szem.


Egy ember szemének a színe olyan jellegzetesség, amelyet több gén határoz meg. Működésük részletei azonban jelenleg még nem teljesen ismertek. A barna és a zöld színű szemért felelős gének, úgy tűnik, erőteljesebbek, következésképpen gyakoribbak, mint a kék színű szemért felelősek. Egy ilyen hangsúlyos sminket inkább esti programra vagy valamilyen alkalomra ajánlok – mondja Gali Renáta, sminkmester.


Ez a make up sosem megy ki a divatból és szinte mindenkinek jól áll. Nagyon jól mutat például a barna, lila, kék, vagy a zöld füstös tekintet. A sárga színt a vörösvérsejtek mellékterméke okozza, amit a máj nem tud feldolgozni. Az orvosok ilyen esetekben májcirózisra vagy hepatitiszre is kivizsgálhatják a beteget.


Színes kontaktlencse, ha valami újra vágyik! Ez persze nem jelenti azt, hogy az árnyalat, amivel születtünk, tetszik nekünk, vagy időnként ne vágynánk változatosságra. A kiemelkedő szem lehet pusztán családi vonás, de jelezhet pajzsmirigybetegségeket is. A pajzsmirigy hormon abnormális szintje megduzzasztja a szemkörnyéki szöveteket, ezáltal úgy tűnik, mintha a szem kidülledne.


Ez az állapot (melyet az orvosok ptosisnak hívnak) lehet egyszerűen az öregedés jele. A BLLASHES Kína egyik professzionális kozmetikai gyártója. Több képességet is megszerzel és életed a számodra tökéletes irányt fogja felvenni.


A felébredés egyszerű, harmadik szemmel vagy anélkül: egyél tiszta ételeket, meditálj, játssz, légy kedves, igyál sok vizet, mozgasd meg a testedet, szeresd önmaga kövesd a szívedet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések