2019. február 11., hétfő

Időskori elbutulás jelei

Időskori elbutulás jelei

Az időskori szenilitás első jelei a figyelem és összpontosítás csökkenése és a rövid távú memória zavara. Az intellektus leépülése idővel olyan mértéket érhet el, ahol már olyan értelmi képességek is károsulnak, mint a számolási képesség, a felismerés, a kifejezőképesség, egészen addig, míg az illető akár. A diagnózis felállításában fontos a panaszok és tünetek részletes feltérképezése, melyet a beteg mellett a hozzátartozóktól nyer az orvos. Az ezt követő pszichiátriai vizsgálatok után, melyek a beteg kognitív funkcióit térképezik fel, részletes neurológiai vizsgálat, majd belgyógyászati kivizsgálás következik, melynek célja a kiváltó ok feltérképezése.


Időskori elbutulás jelei

Az Alzheimer-kór az időskori elbutulás (demencia) leggyakoribb oka, ami a szellemi képességek súlyos romlásával jár együtt, olyan mértékig, ami a normális napi életvitelt, önellátást is lehetetlenné teszi. Például a páciensnek hirtelen nem jut eszébe egy ismerős neve, akivel az utcán sétálva találkozik, vagy elfelejti, hogy a boltba indult vagy az üzletből a bolti bevásárlókosárral távozik. A demencia kezdeti stádiumában gyakran jelentkeznek memóriazavarok. Míg az időskori szellemi leépülés folyamatát a legtöbbször más társbetegségek - keringési zavarok, szív és érrendszeri megbetegedések - is. Tévedés ne essék, sokukat megértem, mert nem lehet már egyedül hagyni addig sem a beteget, amíg dolgozik a hozzátartozó.


Az időskori elbutulás , vagy más néven demencia egy kellemetlen tünetegyüttes, amely egyaránt kihat a kommunikációra, a memóriára, illetve a szociális képességekre. Többnyire az agy igazolható betegségével jár együtt. Mindenekelőtt ezt a fő megállapítást tartalmazza a tübingeni egyetemi klinika orvosainak legfrissebb tanulmánya, amelyből a Die Welt című napilap hozott nyilvánosságra részleteket. Lehet, hogy Ön is hallott már az Alzheimer betegségről, melyet sokan az évszázad betegségének neveznek, és amely az időskori szellemi hanyatlások (orvosi szakkifejezéssel: demenciák) egyik igen gyakori oka, de csak az egyik.


Időskori elbutulás jelei

Sok egyéb is lehetséges. Demencia latin: dementia = értelmi hanyatlás, elbutulás Az ideggyógyászati betegségek közé tartozó kórkép. Gálffy Gabriella egyetemi docens volt, aki elárulta, a legtöbb daganatos megbetegedést a tüdőrák okozza. A betegség korai stádiumban. Ez a betegség az időskori elbutulás leggyakoribb fajtája a év alattiak körében, és drámai viselkedésbeli változásokat eredményez.


A sportos és képzett kutyáknál ritkábban és később jelentkezik az időskori elbutulás Vajna Tamás. Az enyhe kognitív károsodás (MCI) még nem időskori elbutulás , de egy hajszál választja el tőle: az ebben szenvedő emberek hétköznapi tevékenységeiket ugyan megfelelően el tudják látni, de feledékenyebbek, mint kortársaik, beszédképességük is csökkent. Megelőzhető az időskori elbutulás és az Alzheimer, csupán ezt az egyszerű dolgot kell tenned. Máskor éppen ellenkezőleg a fogyás okoz gondot.


A súlycsökkenés gyakori oka a veseelégtelenség, amely folyamatos fehérjevesztéssel jár. A vesék általában az első szervek, amelyeken meglátszanak az öregedés jelei. Gyakran utal a vesebetegségre a fokozott vízivás, amelyet nagy mennyiségű vizeletürítés kísér. Ami érdekes és fontos is egyben az az, hogy megértsük, a krónikus betegségek a testünkben nagyon ritkán léteznek egyedül, csakúgy “buborékban”. Alzheimer-kórra utalnak, akkor valószínűleg szintén tapasztalja magán az inzulinrezisztencia, a. Az időskori elbutulás során hanyatlani kezd a gondolkodás, a teljesítőképesség, az érzelmek, valamint azon képességek, hogy másokkal együtt tudjon működni az illető – a társas.


Mindez a modern orvosok - az első jelei az úgynevezett időskori demencia. Sanity személy elveszíti észrevétlenül először csak panaszkodott memória elvesztését. Az első szakaszban a betegség megnyilvánult idegességkapzsiság, az intolerancia. Az állatok szervei is elhasználódnak, működésük lanyhul, bennük kóros elváltozások, daganatok keletkezhetnek, egyes fontos hormonok, enzimek termelődése csökken.


Szerinted én nem válaszoltam komolyan? Ráadásul teljesen változóak a tünetek. Hasonlóak a depresszió jeleihez és néhány egyéb betegséghez és betegséghez. Idősebb korban gyakran láthatóak a szellemi leépülés jelei – a demencia legjelentősebb kockázati tényezője ugyanis az életkor.


A test többi részéhez hasonlóan, az agy is változik az öregedéssel. A kutatók egyre több részletét tárják fel a változás mögötti folyamatoknak, és ezáltal egyre jobban látszanak a különbségek az agy szokványos öregedése és a demencia között.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések