2020. szeptember 17., csütörtök

Vonzalom testbeszéd

A férfi vonzalma könnyedén tetten érhető mozdulataiban, csak meg kell figyelni a rezdüléseit. Amikor vonzódunk valaki iránt, gyötör minket a tudatlanság és a kérdés: vajon tetszem neki? Megmutatunk néhány olyan tudattalan, flörtre hívó testi megnyilvánulást, amiből ez egyértelműen megállapítható.


Vonzalom testbeszéd

Ilyenkor mindenki kicsit feszeng, legjobb oldalát szeretné mutatni. Csak jól kell tudni olvasni őket! Ami leleplezi a férfit Beszédes férfimosoly Gyengéd érzelmek mutatói Jelek, hogy már nem szeret Ha nagyon tetszel a férfinak jel, hogy bejössz a pasinak Így keltsd fel a pasi figyelmét A szerelmes férfi testbeszéde Árulkodó mimika: tetszel neki? Hogyan nyerd el bárki bizalmát rejtett testbeszéd technikával? Mik a férfi testbeszéd apró jelei, ha igazán vonzódik egy nőhöz?


Ha kérhetem 30-as éveiben járó férfiak írjanak inkább, vagy olyan nők, akiknek már tapasztalata. Nem tinédzser vagyok már én sem. A lényeg, hogy egyre jobban vonzódom egy fiúhoz, akivel majdnem egy idősök vagyunk, eleinte barátságot éreztem, ami átalakult. A testbeszéd az ember érzelmi állapotának külső leképződése egy olyan gesztuson vagy mozdulaton keresztül, amely akár tudat alatt is rávilágít az adott személy aktuális érzelmeire.


Például az a személy, aki fél, összefonja a karját, egyfajta bástyát létrehozva maga előtt. A nők folyamatosan üzennek, úton-útfélen küldik feléd a vonzalom jeleit, csak te éppen nem veszed észre őket. Pedig ez egy rendkívül fontos része a sikeres csajozásnak: hiszen nem csak azt tudod meg belőle, kit érdemes nyitni és mikor, hanem azt is, hol állsz most éppen az adott lánynál. Gyakran megfigyelhető a tükörreflex testbeszéd is.


A szimpátia biztos jeleként szolgál, ha a mozdulataid próbálja utánozni, ezzel is a testi hangsúlyt előidézve. Amennyiben egy férfinak tetszik a nő, akkor mindent megpróbál megtenni azért, hogy megérintse, úgy, hogy ne legyen nagyon feltűnő. A testbeszéd egyfajta metakommunikáció, amibe beletartozik minden olyan mozdulat, testtartás, amellyel szavak nélkül is megértjük egymást. A testbeszéd nyelvezete rendkívül kifinomult, gyakran tudattalanul alakul ki, és mindennapi gesztusaink között bújik meg. Egy másik ok, amiért közelebb szeretne kerülni hozzá hogy meg tudjon érinteni.


Ha már keze a kezeden van, akkor a testbeszéd már nem szorul magyarázatra. Lehet kevésbé kifinomult, és a válladra, derekadra teszi a kezét. Bármely ok, amiért hozzád érhet egy jel, amelyet értened kell. Természetes reakció, amit akkor jelez a testünk, ha erőteljes vonzalmat érzünk valami iránt” – magyarázza Patti Woo testbeszéd szakértő, a Success Signals, A Guide to Reading Body Language könyv szerzője.


A nők legtöbbje szakértője a férfi testbeszéd olvasásának. Néhány másodpercen belül egy nő meg tudja mondani egy férfiről, hogy érdemes-e megismerni. Minél több testbeszédbeli jelet küldenek a nők, annál megbízhatóbb a vonzalom üzenete.


Vonzalom testbeszéd

Egyetlen testbeszédbeli női jel nem megbízható. Please try again later. Ha a férfi érdeklődik maga iránt, magasabbnak szeretne majd látszani, ezért törekedni fog arra, hogy a mellkasát ki tolja a hasát pedig behúzza. Ahhoz, hogy megtudjuk odafigyel-e a külsejére, figyeljen oda arra, hogy igazgatja-e a nyakkendőjét amig magához beszél. A testbeszéd legtöbbször tudatalatti dolog, akkor is sokat elárul róla amikor nem akarod: a mosolytalan arc szomorúságot, szigorúságot sugároz, míg a görnyedten járó emberről azt gondolják, nincs önbizalma, rejteni szeretné magát.


Beszélgetés, udvarlás, munka vagy üzleti tárgyalás közben az emberek nem mindig azt mondják, amit gondolnak, vagy éreznek. Ha a szavakon kívül megfigyeljük azt is, hogy közben mit mond a beszélgető partnerünk teste, akkor nem fordulhat elő, hogy félreértünk valamit. Testbeszéd - Gesztus szótár.


Mivel a hasonlóság a vonzalom egyik fontos mutatója, a mozdulatok utánzása a kapcsolatteremtés, az elfogadás kiváló, ösztönös eszköze. Ez is a több évnyi, kitartó arcmimika-tükrözés következménye. Kétségtelenül lényeges ahhoz, hogy egy nő és egy férfi kívánja egymást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések