2016. szeptember 2., péntek

Miért fontos a házasság

Londonban, a híres westminsteri apátság nyugati kapuzata felett áll a XX. Bonhoeffer nyíltan kritizálta a náci diktatúrát és annak a zsidókkal és másokkal szembeni bánásmódját. Hogy a nők többsége miért akar először házasodni? Egyértelműen a biztonság miatt. A nők többségének nagyon fontos és azt gondolják, hogy a házasság biztonságot ad.


Miért fontos a házasság

A fiatalok egyre később köteleződnek el, és sokan – különböző okokból – egyáltalán nem is kötnek házasságot. A makrotársadalmi folyamatok (a vallásosság háttérbe szorulása, haszonelvű individualista társadalmi értékren egyre hosszabb iskoláztatás stb.) mellett mindez nagyrészt annak köszönhető, hogy a fiatalok számára gyakran negatív minta a szülők. Kérdés: Miért olyan fontos a házasság előtti tanácsadás igénybevétele? Arra is van példa, hogy az idősebb elöljárók vagy más keresztény tanácsadók vezetik ezeket a felkészítőket.


Fontos megérteni, hogy a másik honnan jön, mit érez, miért gondolkodik úgy. Egy felmérés szerint Amerikában a tizenévesek százaléka szokott imádkozni, de csak százalékuk teszi ezt naponta. Nem véletlen, hogy néhányukban felmerül a kérdés: „Vajon az ima csak egy érzelmi mankó, vagy több annál? Az ima kommunikáció a Teremtővel. Az első együttlét mindkét féltől odafigyelést igényel.


Hogy hogyan közeledjünk egymáshoz és miért fontos , hogy ne. A jó modor elengedhetetlen. A viselkedésed hatással van arra, hogy mások mit gondolnak róla és hogyan bánnak veled. A Biblia tanácsai segíthetnek, hogy udvariasabb legyél. A nőknek miért olyan fontos az esküvő?


Ha két ember szereti egymást,nem csak a szex tartja őket össze,gyereket szeretnének,akkor mindkettő számára természetes a házasság. Miért fontos , hogy a házastársak gyengéden bánjanak egymással? Olvassátok fel: 1Korintusz 7:3–5. Elengedhetetlen, hogy a házasfelek figyelembe vegyék egymás érzéseit és szükségleteit. Számomra nagy öröm, hogy -immár kilencedik alkalommal- itthon is megünneplik a Házasság napját-illetve hetét- ami épp ezen a héten van.


Miért fontos a házasság

Habár rengeteg tévhitet -és egyenesen hajmeresztő és ostoba érveket- is olvastam arról, hogy miért érdemes házasságban élni de azért sok értékes írás is megjelent mostanában. Miért házasság regisztráció nem népszerű, és mennyire fontos a nők hivatalosan házas? Ha ettől el kívánnak térni, ezt a házasság megszűnése után az anyakönyvvezetőnek bejelenthetik. A házasság megszűnése esetén a névjog.


Az igazlelkű házasság parancsolat és elengedhetetlen lépés egy olyan szerető családi kapcsolat kialakításához, mely a síron túl is folytatódhat. Két sürgető tanbéli indok segít nekünk megérteni, miért olyan alapvetően fontos az Atya tervében az örökkévaló házasság. Szerintünk fontos dolog, ami meghatározza a társadalmat és az egyének életét is.


Egyáltalán nem közömbös téma. Ha valamiről sokat beszélünk azzal nem azt állítjuk, hogy az az egyetlen fontos dolog a világon, mi nem is gondoljuk így. A kezdeti nagy csókcsaták után szépen lassan visszaszorul a csókolózás az életünkben. Azt mondják, egy idő után már csak a szex előjátékaként csókolózunk párunkkal, mert a csókot valahogy feleslegesnek érezzük, egyfajta rutinná válik, s ettől a báját is elveszíti.


NapiPápa: Házas hittérítők, avagy miért fontos a jó házasság ? A pápa ma a vallásokkal is gyakran foglalkozó Rota Romana, vagyis a Vatikán bíróságának tagjaival találkozott. Ferenc a hozzájuk intézett felszólalásában arról beszélt, hogy mik a jó házasság ismérvei és miként segítik a keresztény házaspárok az. Hogyan mutatja meg a Biblia, hogy Isten jóváhagyta a férfi és a nő közötti nemi kapcsolatot? Vajon a javát szolgálná-e valakinek, ha korlátlanul átadná magát nemi vágyainak?


VANNAK, akik úgy gondolják, hogy a Biblia a nemiséggel kapcsolatos minden dolgot elítél.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések