2015. március 18., szerda

Spontán terhesség 40 felett

A környezetemben több anyukát is ismerek akik körül szültek, Önmagában az életkorod nem ad okot az aggodalomra sztem! Azért a helyzet nem tragikus, a legtöbb nő simán és természetes úton képes teherbe esni és egészséges babát szülni évesen. Az életkor alapján a veszélyeztetett terhességek két csoportját lehet megkülönböztetni: az egyik a serdülőkori – sokszor nem kívánt – terhesség , a másik pedig a év felett vállalt terhességeké.


A két csoport sok mindenben különbözik, elsőként például a lelki tényezők tekintetében. Manapság az sem számít kirívó esetnek, ha az első gyermek születik éves kor felett. A sztárvilágban is egyre többen tapasztalják meg az anyaság örömeit ebben az életkorban. Szülés felett – lehetséges?


Az, hogy a nők egyre későbbi életkorban vállalnak gyereket, mára megszokott tendenciává vált. Vannak azonban extrém esetek: amikor valaki éves kor felett szül kisbabát. Ennek a hazánkban igen ritka jelenségnek jártunk utána.


A császár körül mozgott. Sziasztok,én is elovasgattam a régi hozzászólásokat,kíváncsi lennék hogy akik itt irogattak,nekik sikerült-e a terhesség felett. Van már egy nagy fiam, és szerettünk volna egy tesót. Az életkor előrehaladtával egyre csökken a terhesség esélye: éves kor felett 1nő közül átlagosan csak kb.


A változókorban az esély még kisebb, éves kor körül a spontán terhesség ugyan elenyésző ritkaság, de mégsem kizárt. Sok sikert neked viszont hamar telik az idő en mar most keresnek egy jo dokit mert a mi korunkba ha ossze is jon spontan a baba, kulso hormonpotlasok, fokozott odafigyeles hianyaban ritkan marad meg a terhesség. Hiaba hisszuk hogy minden okes felett mar szukseg van egy profi szakemberre!


Extrémebb esetnek tűnik azonban, ha egy anyuka az első gyermekét hozza világra év felett , mint például a baba születésekor éves Szulák Andrea esetében, vagy az idén nyárra gyermekét váró Fehér Anna színésznő példájában, aki évesen szülhet majd. Akik 3 sőt év felett vállalják az első gyermeküket (vagy akár nem az elsőt), gyakran kell megküzdeniük a negatív statisztikákkal, horror történetekkel, előítéletekkel. Ott van a réme a teherbeesés nehézségeinek, a termékenységi problémáknak, a plusz vizsgálatoknak, a nagy (?) kockázatoknak.


Sokan gondolják, hogy a fogamzásgátlás éves kor felett már gyakorlatilag felesleges, de ez egy hatalmas tévhit! Emma Thompson évesen adott életet első gyermekének, Marcia Cross pedig éves korában szülte meg ikreit, de megemlíthetnénk Nicole Kidmant, Halle Berry-t, Brooke Shields-et, Susan Sarandont is, akik év fölött adtak életet gyermeküknek. A késői babavárás növeli a terhesség alatt várható szövődmények kockázatát, amelyek egyaránt érintik a baba és a kismama egészségi állapotát is.


Csodás hónap következett, persze a 14. Problémamentes terhesség , programozott császár kiírás előtt nappal. Ennek nem örültem, első gyerek spontán baba volt programozott hüvelyi szülés, de most nem engedték, majd éves voltam.


A petesejt-adományozás szükségessége év felett exponenciálisan nő, míg év alatt , addig év felett ez az arány. A kromoszóma-rendellenességek év felett jelentős kockázati tényezőt jelentenek, elsősorban a triszómiák (számfeletti kromoszómával rendelkező állapotok) gyakorisága emelkedik. A spontán vetélés kockázata éves korban 2 évesen 3 míg évesen százalék.


Ha tehát negyvenéves korára találta meg azt a partnert, akivel családot szeretne alapítani, egyáltalán nem reménytelen a próbálkozás, azonban körültekintőbben kell eljárnia, mint tizenöt évvel ezelőtt. Ezért szültem felett A gyakran szinte fojtogató társadalmi nyomás, a kifutsz az időből mentalitás, és a számtalanszor hangoztatott emelkedett egészségügyi kockázatok ellenére is egyre többen vallják, hogy életük legjobb döntése volt negyven felett babát vállalni. Spontán terhesség után. A múlt év decemberi sikertelen spontán terhesség után, hónap szünet következett, majd mentünk a Kaáliba, márciusban fogamzásgátló szedés és áprilisban indult a lombik, ami a 3. Gidai János szülész-nőgyógyász és Kékesi Anna biológus, akiket a műsorvezetők a feletti gyermekvállalás kockázatai. Ráadásul felett az anyai és magzati kockázatok növelik a császármetszések és indított szülések arányát.


A jelenlegi statisztikák szerint egy éves anyának harmadannyi esélye van spontán szülésre, mint egy évesnek - magyarázza dr. Császármetszés után pedig a regenerálódás is nehezebb. Természetesen év felett is kialakulhat spontán a terhesség , ám ennek esélye sajnos csökken, méghozzá a kor előre haladtával hatalmas ütemben. A éves korosztály esélye a évesekhez képest már csupán a fele, míg a következő öt évben, vagyis a éves korig az esélyek újra megfeleződnek.


Mivel ebben a korban már kevésbé tart az ember egy nem kívánt terhességtől, a éves kor feletti spontán terhességek egyharmada nem kívánt terhesség. A terhesség első három hónapja ugyanis a legveszélyesebb időszak mind az anya, mind pedig a baba számára. Fokozott elővigyázatosságra és óvatosságra van szükség, hiszen annak kockázata, hogy a baba nem tud majd a világra jönni, ekkor a legnagyobb.


Bármilyen óvatos és figyelmes. Lehet-e sikeres évesen a lombikprogram? Ne haragudj, de nem félsz ennyi idősen babát vállalni? Remélem,hogy sikerülni fog a baba nálatok is. Nekem december 12-én ment el a babám,méhen belül elhallt.


Rettenetesen megviselt a dolog,de én sem adom fel,te se tedd. Egy nőnek nagyon sok mindent ki kell bírni. Nálunk most jár le a három hónap szünet és utána lehet megint próbálkoznunk. Ha esetleg továbbra is.


Amennyiben sikeres a fogantatás, csak a terhesség hónapjáig javasoljuk a méhpempő fogyasztását (kerülendő a placenta túlzott erősödése), majd a baba megszületése után újból el lehet kezdeni, mint a tejtermelődés fokozását elősegítendő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések