2019. június 3., hétfő

Kivehető fogsor közgyógyra 2018

A közgyógyellátásra jogosultak 1százalékos támogatás mellett vehetik igénybe a fogpótlás minden fajtáját. Ha a betegnek egy góckeresés során (tehát nem csupán esztétikai megfontolások miatt) húzzák ki a fogát, akkor hiányzó fog pótlása, nem csupán kivehető , hanem rögzített fogpótlásként is ingyenes a számára. A fix, rögzített fogsor egy olyan kivehető műfogsor, melyet implantátumokkal rögzítünk, hogy a lehető legstabilabb legyen, és ne mozdulhasson el. A fogsort általában alul két - felül implantátummal rögzítjük.


Ezekhez kapcsolódik a fogsor patentszerűen. A Vertex ThermoSens nagyon kedvelt kivehető fogsor , amit nálunk is egyre többen kérnek. Nevezhetnénk a Kivehető fogsorok Királyának. Más anyagból készül, mint az akrilát, aminek köszönhetően a legfontosabb tulajdonsága, hogy anyaga szinte törhetetlen. Teljesen természetes színvilága és vékonysága visszadja az eredeti.


A kivehető fogsor sok ember rémálma. A kapocs nélküli kivehető fogsor másik neve: kombinált kivehető fogpótlás csusztatós elhorgonyzással. Ez a kombinált fogsorok közül a drágább árkategóriába esik, hiszen a fogsor rögzítését finommechanikai rögzítő elemek láthatatlan módon rögzítik a kivehető részt, így az a külső szemlélő számára teljesen. A Mestermű Fogsor nem csak olyan hatást kelt, mintha visszakapná a fogait, hanem helyreállítja az arc arányait, megakadályozza az arc beesését és az alsó állkapocs előrecsúszását. Ez egy 1-ban természetes fiatalító megoldás, kellemetlen mellékhatások nélkül.


Egészségbiztosítás keretében a fogorvosi ellátásnak alap és szakellátási szegmense is létezik. A fogorvosi alapellátás feladata a fog- és szájbetegek gyógyító-megelőző alapellátása, míg a fogorvosi szakellátás bizonyos többletkompetenciákkal rendelkezik. Az implantátummal rögzített fogpótlás előnye, hogy kismértékben sem mozog, viselése kényelmes, a harapás, rágás stabil, és nincs szájpadlás része, valamint redukált a fogsor.


Teljes fogsor (alsó vagy felső) Új, kivehető teljes fogsorához most rendkívül kedvezményes áron juthat hozzá. A művi fogpótlásokat nem támadja meg a fogszuvasodás. Pedig nem kell tőle megijedni, hiszen ma már nagyon jó minőségben kapható a kivehető fogsor , a színvonalas termékeken nem látszik meg, hogy nem igazi, sőt a viselője sem fogja megérezni a különbséget, annyira jól funkcionálnak. Miért kell mégis fogkefét ragadni, és a protézist rendszeresen tisztítani? Jóllehet a fogszuvasodás veszélye nem áll fenn, a kellemetlen lepedék, a zavaró ételmaradékok és a hosszútávú elszíneződések nemkívánatos következményekkel járnak.


Megszoksz vagy megszöksz kategória, a harmadik opció ezek szerint az, hogy rákened a dokikra, amiért nincs ingyenes fogimplantátum a kirohadt szádba. Manapság nagyon népszerűek az Azonnal Terhelhető Implantátumok a fix fogpótlások elkészítésében, de különböző okokból, nem mindenki akar implantátumos fogpótlást vagy, mert nem engedheti meg magának vagy esetleg fél az implantációtól. A fogsor olyan fogpótlási módszer, mely azon páciensek számára nyújt hatékony megoldást, akik fogainak jelentős része, adott esetben az összes foga hiányzik.


A protézisek célja az esztétikai és rágó funkció teljes helyreállítása. A fogsorok esetében létezik rögzített, kivehető és rögzített- kivehető típus is. Egy kivehető fogpótlás esetén nem csak az esztétikum, de a tartósság is fontos. A fürdőszobában gyakran előfordulnak kisebb-nagyobb balesetek: tisztítás közben a fogsor beleeshet a mosdóba vagy leeshet a járólapra, és megsérülhet. A rugalmas fogsor egyik előnye, hogy törhetetlen, vagyis hosszú élettartam várható tőle.


Kivehető fogsor közgyógyra 2018

Ugyanolyan anyaggal történik a kiegészítés, mint amiből készült maga a protézis, de már pontosan illeszkedik, kényelmes és nem billeg, így nincs kitéve ilyen szempontból a sérülés veszélyének. MINDEN KEDVES MEGRENDELŐNKNEK MEGHITT BÉKÉS KARÁCSONYT KÍVÁNUNK! A pontatlan, billegő fogsor felgyorsítja a csontfelszívódást (resorbtiot), ezért fontos az éves kontroll, amikor a fogorvos ellenőrzi, hogy a harapás rendben van-e, milyen mértékű a billegés, szükséges-e alábélelni a fogsort.


Kérem görgessen lefelé! Többen is feltették nekem a kérdést. Mért ilyen kedvező az ár másokhoz képest? Ezért gondoltam mindenkinek megválaszolom itt, akiben szintén felmerül ez a kérdés. A társadalmi szolidaritás elve alapján lehetőség van közgyógyellátás terhére igénybe venni egyes gyógyító ellátásokat.


A műfogsort nappal kell viselni folyamatosan, éjszaka csak kezdetben, ami a megszokási időt jelenti (ez lehet vagy hét).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések