2017. szeptember 15., péntek

Csetelések

Csetelések

Nektek vannak hasonlók? Meséljetek, taggoljátok az illetőt! Bizonyos emberek egy közös cél által szerveződtek össze. S azon kívül, hogy izzik a szerelem, s gyűritek a lepedőt. Ha minden tökéletes volt, megvoltak a levélváltások, a csetelések és a webkamerás ismerkedés, akkor az ügyfélnek kell gondoskodnia az utazásról – a dream-marriage.


Csetelések

Oroszországba kell(ene) utaznunk. Innentől pedig már magunkra vagyunk utalva… Milyen jól hangzik, ugye? Tavaly december 18-án kezdünk az Instagramon beszélgetni, miután kölcsönösen bejelöltük egymást - kezdi Ági, és elárulja, a következő két hétben alig négy órákat aludtak, olyan intenzívvé váltak a csetelések anélkül, hogy hallhatták volna egymás hangját. Majd január 4-én jött az első találkozás. Még az állandó csetelések , virtuális üzengetések világában is van bája annak, ha otthon egy kis cetlin hagyunk egy kedves üzenetet a párunknak vagy a családtagjainknak.


Személyes és szívet melengető érzés olvasni egy kézzel írt kis idézetet vagy egy vicces megjegyzést. Az internetes kapcsolaton alapuló beszélgetések, vagyis csetelések nagyban megkönnyítik mindennapi életünket. Veszelszki Ágnes kutató az internet nyelvhasználatáról, a digitális kommunikációról.


Csetelések

Közösségi oldalak miképpen befolyásolják a nyelvet – Megjelent a Netszótár, folyamatosan gyűjtik hozzá tovább a szavakat – Írástechnikai változások: sok rövidítés, írásjelek használata megváltozik, például a pontot a smile pótolja, úgy írunk, ahogy beszélünk – Képi. Hasonlóan üresnek érzi ő is az életét, így megvan az a közös pont, ami miatt közel tudnak kerülni egymáshoz. A hiányra való panaszkodás, és a vágy felszínre hozása tölti meg a találkozásaikat. Idővel a munkahelyi beszélgetéseket záróra utáni csetelések váltják fel, lopott telefonpercek.


Kódolt telefon, titkos csetelések. Ráadásul mindig magánál tartja és hirtelen összerezzen ha valaki ráír, szemmel láthatóan arra vágyik, hogy a telefonjával kettesben lehessen. Alapvető érzelmi igények és szükségletek megtagadása. Ide tartozik, ha valakit a barátaitól családjától vagy kedvenc hobbijától tilt el a párja.


Gyakorlatilag módszeresen elzárja őt a külvilágtól, a kapcsolataitól. Miután híre ment, hogy áprilisban megtartottuk polgári esküvőnket, ismerőseim személyes találkozások, telefonhívások és csetelések alkalmával lépten-nyomon nekem szegezik a kérdést: „Na, Geri, milyen a házasélet? A budapesti Corvin Mátyás Gimnáziumban érettségizett. A Zsigmond Király Főiskola politológiai szakán szerzett diplomát. Bár elgondolkodtató, hány beszélgetőpartner nevet fel hangosan, amikor vigyorgó szmájlikat gépel a monitorra, vagy hányan száj húzódik mosolyra minden második mondat végén.


MSZP elnökségi tagjává. Arra, hogy ez egy tömeges adatlopás része, csak nemrég jöttek rá. Olyan bizalmas adatok kerültek ki, mint telefonszámok, címek, taglisták, személyes csetelések , számlák, fotók.


A támadás magát Angela Merkelt is érintette. Ezúttal a csetelések során használt emojikkal mesélnek majd el egy-egy történetet, ráadásul pólókon, melyeket a színház shopjában nemsokára meg is vehetünk majd. A Katona József Színház gifszinháza és azt azt követő hírszínház annak idején nagy népszerűségnek. Bár a szövegkörnyezet nézve a mondat utalhatott orvosságra is (a lány betegség miatt nem volt iskolában), de a csetelések stílusa alapján úgy tűnik, a tanár szándékosan fogalmazott kétértelműen. Interjúk, Skype-beszélgetések, csetelések jelennek meg Elspeth könyvében, amiből lassan kiderül mi történt a repülőgépekkel, mi lesz a túlélő gyerekekkel.


Ekkor már zombi üzemmódban nyomta végig a napi munkát, mert a hajnalig tartó csetelések miatt rendszeresen napi két órát aludt. A barátaival alig beszélt, mert mindent a fura fantommal osztott meg, akivel annyira egy húron pendültek. Szívesen mennék ismét Debrecenbe kiállításra, és szívesen ennék a madárlátta pörköltedből (ami nem volt sós, hanem nagyon finom volt:)) Sajnos éve voltam utoljára Debrecenben, akkor is a keresztlányom gyönyörűséges esküvőjén, akik sajnos azóta számomra érthetetlen okból el is váltak. A LoveClubon nincsenek tabuk, az érzékiség megfér a nyers szexualitással.


Virtuális szórakozóhely, ahol az lehetsz, aki csak akarsz. Sokan hamis fotóval és személyazonossággal regisztrálnak, s a csetelések során a legmerészebb vágyaikat is bátran megosztják a többiekkel. Akinek van vér a pucájában, vagy beleszeretett a szeretőjébe, szólni fog a partnerének, feleségének, és elválnak.


Akinek nincs, valószínűleg a mobiltelefonja miatt fog lebukni: éjszakai smsek, csetelések , elvonulások a fürdőszobába, hogy egy másodpercre se teszi le, folyton vele van, akkor már biztosra mehetünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések