2017. november 24., péntek

Miért nem akar gyereket

Miért nem akar gyereket a pasim? Már évek óta együtt vagyunk, de még mindig nem lelkesedik a gyerekvállalásért. Csak hümmög, kitér a válasz elől, közben pedig látom, hogy kerüli még a rokon gyerekeket is.


Miért nem akar gyereket

A vágy a gyermekvállalás iránt sokakban ösztönösen jelen van. Ez részben az evolúciónak is köszönhető, hiszen a fajfenntartás minden faj alapvető célja. A pasiknak sokszor mást jelent, hogy szülők lesznek, mint nekünk.


Egyik olvasónknak elege lett abból, hogy mindenki természetesnek veszi, hogy előbb-utóbb belőle is anyuka lesz. Central Médiacsoport Zrt. Minden szingli életében eljön az a pont, amikor már nem akar tovább egyedül lenni. Ezt nem tőlünk fogod megtudni, hanem tőle.


Es persze feltudok sorolni több okot, hogy miért akar valaki gyereket. Ilyenkor pedig beleveted magad az ismerkedésbe, regisztrálsz a társkeresőkön, de mégsem kopogtat be az ajtódon a szerelem. Az higy nála éppen mi van a porondon, azt csak tőle fogod megtudni. Spanyolországban nem várt eredményt hozott az apák szülési szabadságának bevezetése. Pedig ma teljesen mást jelent apának lenni, mint ötven éve.


Majd elmondta, hogy szerinte miért van ez: Nem az van, hogy a magyar nők nem akarnak gyereket , hanem halogatják a szülést, és a végén kifutnak az időből. Tudatosan nem nagyon van ilyen. Feltudok sorolni több okot, hogy miért nem akar valaki gyereket. Aki tudatosan nem akar gyereket , olyan, hát lehet, hogy pszichológusnál van, de meg is érdemli, hogy pszichológushoz vagy pszchiáterhez menjen.


Miért nem akar gyereket

Te miért szeretnél gyereket : hogy megnyugodj, hogy célt találj az életben, vagy netán megmentsd a kapcsolatot? Az elkeseredettség motívumai nem feltétlenül célravezetők. A született gyereket nem akarók azok, akik számára életük első percétől fogva nyilvánvaló, hogy sosem lesznek szülők. A gyermekvállalás jó adag optimizmust feltételez, hiszen az egyfajta fogadás az életre.


Egyik részük el sem gondolkozik, hogy miért nem akar gyereket , mert annyira természetes számára a dolog, mint a levegővétel. Teljesen elképzelhetetlen számukra a dolog. Lehet, hogy nehéz időszakon megy keresztül, épp anyagi válságban van, bármi oka lehet, hogy nem szeretne gyereket , de azzal semmit nem érsz el, ha folyamatosan rágod a fülét. Nyugodtan leélné az életét.


Hagyj neki néhány hónapot, térjetek vissza újra a kérdésre, lehet, hogy értékelni fogja a türelmed és a megértésed. Unsubscribe from Mea Gold? Joshi Bharatnak mesélt arról, milyen volt a gyerekkora, és hogy miért nem szeretne gyereket. Ebből kifolyólag akár válóok is lehet köztetek, ha nem tudtok dűlőre jutni.


A házasság kérdése mellett a gyermekáldás az, ami komoly mértékben meghatározza a komoly kapcsolatok jövőjét. Inkább megszakadok a fájdalomtól, minthogy a gyerekeim ilyen világban éljenek! De ne rohanjunk ennyire előre, lássuk, miért nem akar még gyereket ! Aki nélküled is tudna élni, csak éppen nem akar. Az Index fórum Te miért nem akarsz gyereket ? Na persze, ez már munkásabb, nehezebb feladat. Szóval miért nem akar valaki gyereket ? Nem kell felhörrenni, annyira nem gáz a helyzet.


Mert teljességgel hiányoznak belőle az anyai ösztönök. Viszonylag kevés ember tartozik ide, talán 100. Erre én azt mondtam neki, hogy szerintem a házasság a papír, gyerekeket meg nem szeretnék, szóval egyedül csak magamat kell majd eltartanom, mert nem.


Beszéltem az egyik tanárommal, és azt mondta, hogy gondolja arra is, hogy később miből fogom eltartani majd a gyerekeimet a férjemmel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések