2017. november 10., péntek

Szerelem nélkül működhet egy kapcsolat

Szerelem nélkül működhet egy kapcsolat

Az ELITTÁRS egy felmérésben 7egyedülálló bevonásával vizsgálta azt, hogy mennyire elterjedtek a szerelem nélküli párkapcsolatok, illetve a tagok milyen arányban tapasztaltak már ilyet. A felmérésben résztvevők százaléka szerint működhet egy párkapcsolat akkor is, ha pár nem érez szerelmet egymás iránt. Szerintük a jó szex a kapcsolatot erősebbé és intenzívebbé teszi, hiszen ez olyasvalami, amit a felek csak egymással osztanak meg, egy közös élmény, egyfajta közös titok, ami szorosabbra fűzi a bizalmat és a kötődést.


Szerelem nélkül működhet egy kapcsolat

Szerintük ez is olyan, mint egy kapcsolat , csak mindenféle elkötelezettség, felelősség és dráma nélkül. De vajon a magány érzését feloldja-e egy szimpla, érzelemmentes szexuális aktus? A szex érzelmek nélkül – megdöbbentőbbnek hangzik így leírva, mint a valóságban.


Pedig ha a pár tagjai igazán szeretnének változtatni az életükön, akkor az első pillérre támaszkodva minden egyes, a másik felé megtett lépés segíthetné a kapcsolat megszilárdulását. Még ha minden más tökéletesnek is tűnik, de nincs szex, az a kapcsolat maximum jó baráti lehet. A szex, sokszor az érzelmek testi kivetülése egymás felé, ettől teljes egy kapcsolat. Szex nélkül ez működhet ? A szexualitás nagyon fontos egy párkapcsolatban.


Működhet jól egy kapcsolat szerelem nélkül ? Megvan az összhang, nagyon szeretik egymást (de nem szerelemmel), együtt képzelik el a jövőt, van szexuális vonzalom. Viszont szerelem semmilyen szinten. Mindketten voltak már szerelmesek előtte úgyhogy tudják milyen az. Szerelem nélkül lehet tartós egy kapcsolat ? Ha éreztem is, csak pár napig a szenvedélyes szerelmet.


Részéről is szerintem így van, szeretjük, imádjuk egymást,de a józan ész diktál. Kevésbé fiatal korosztálynál természetes, ha az ember inkább egy jól működő kapcsolatot választ, ahol megkapja a tiszteletet és a biztonságot egy olyan partnertől, akivel közös az értékrendjük. Meddig működhet szex nélkül egy párkapcsolat?


Egy párkapcsolat csodálatos dolog, egy társban támaszra lelhet és együtt rátalálhatnak a boldogságra. Sokan olyannyira szerencsések, hogy már megtalálták a lelki társukat és megtapasztalták, hogy milyen is az igaz szerelem. A boldogság mellett azonban gyakran különböző párkapcsolati problémák is felmerülnek. Nem csak a szexről szól a kapcsolat , annál tartalmasabb, a felek többet beszélgetnek, több közös programot szervezhetnek. A HARMONIKUS, KIEGYENSÚLYOZOTT ÉS MINDKÉT FÉL RÉSZÉRE EGYFORMÁN ÖRÖMET JELENTŐ PÁRKAPCSOLATNAK HAT FONTOS PILLÉRE VAN – ÖSSZEGYŰJTÖTTÜK, HOGY MELYEK.


Egy kapcsolatot sem lehet hazugságokra, csúsztatásokra építeni. Ha egy darabig működhet is a dolog, egy idő után biztosan összedől minden, mint a kártyavár. Ne hitegessük magunkat azzal, hogy a másik érdekében nem vagyunk őszinték, ezzel magunkat is becsapjuk. A szabadság azt jelenti egy kapcsolatban, hogy a másikat se érzelmileg, se szellemileg ne fojtsuk meg, ne korlátozzuk vagy határoljuk be, legfeljebb csak egészséges mértékben, ami építi és nem rombolja kapcsolatunkat. Vajon meddig működhet nagy korkülönbséggel egy párkapcsolat, főleg akkor ha a nő idősebb.


Szerelem nélkül működhet egy kapcsolat

Bár vannak olyan emberek, akik közel állnak a szívemhez, és akikkel gond nélkül megosztok bármilyen bizalmas információt, legjobb barátnőm nekem is csak egy van. Középiskola óta kísérjük végig egymás életét és nem is fér kétség ahhoz, hogy ez a különleges kapcsolat már sosem fog változni. A kapcsolatot szélesebb értelemben használjuk, mint a szerelmi kapcsolatot, pl.


De maga a párkapcsolat is működhet szerelem nélkül , attól függ, mit várunk el tőle, mik az igényeink. A szerelem megváltoztatja a testünket és az agyunkat - Cikkemben arról lesz szó, hogy milyen testi változások mennek végbe bennünk, amikor szerelmesek vagyunk egy párkapcsolatban. Láttuk már a partnerünket szerelmesen, éreztük a szíve dobogását, tenyere izzadását, vagy ahogy a hangulata azonnal jobb lesz? Emiatt öli meg a kapcsolatot a társfüggőség - jel, hogy változtatnod kell magadon.


A többség néhány hosszabb-rövidebb viszony után cövekel le valaki mellett véglegesen, ám vannak olyan mázlisták, akik szinte azonnal belebotlanak a nagy Ő-be – és sajnos olyanok is akadnak, akik komolyabb kapcsolat nélkül élik le a teljes életüket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések