2017. december 29., péntek

Csontrák lelki okai

Csontrák lelki okai

A szervezet bármely csontszövetét megtámadhatja, ám többnyire a karok és a lábak csöves csontjaiban alakul ki. Csontrák bármely csontban kialakulhat: az egyes daganattípusokra nemcsak az jellemző, hogy mely csontokban, hanem az is, hogy azok melyik szakaszán fordulnak elő leginkább. A legtöbb csontrák -típus fő tünete a fájdalom, duzzanat, esetleg bőrpír az érintett régióban. A rák lelki háttere és asztrológiai összefüggései.


Ha elfogadjuk, hogy a testünket lelkünk hatja át, akkor ez igaz minden sejtünkre is. Az elsődleges, valóban a csontokban keletkező daganatoknál lényegesen, mintegy harmincszor gyakoribbak a más szervekben - elsősorban a tüdőben, emlőben, prosztatában, vesében, pajzsmirigyben - kialakult daganatok csontokba adott áttétei (metasztázisai). A pszichoterápia egyfajta oki terápia, amely a tüneteket iránytűként használva jut el a betegség lelki forrásához.


A feltárt, de még megoldatlan konfliktusok, a megrekedt lelki állapot feloldásával, megváltoztatásával lép a beteg a pszichológus vezetésével a lelki és a hozzá szorosan kapcsolódó testi felépülés útjára. Mentális okai :mások iránti érdeklődés hiánya, szerencsétlenség tévhite. Gondolom, hogy te is ismered ezt a mondást. A kutatások szerint, azoknál akiknél rákot diagnosztizáltak, előtte valamilyen komoly törés volt az életében. Lelki okai a ráknak “Ép testben ép lélek”.


Egy cső egy válás, egy családtag elvesztése stb. Csontrák : arrogancia, fóbia, életigenlés hiánya, megoldatlan apa-problematika, félelem a sikertelenségtől, érzelmi visszafogottság miatti szenvedés, lelki stigma miatti szenvedés, elfojtott intim közelség igény, otthontalanság miatti szorongás. A fejfájás lelki okai közé sorolható az önbizalom hiány is, amikor alkalmatlannak érezzük magunkat valamilyen feladat megoldására, amikor alulértékeljük saját lényünket, amikor egyszerűen csak nem tudjuk elfogadni a már megtörtént eseményeket. A rákos megbetegedések napjainkban sajnos nagyon gyakoriak, kontroll nélkül, folyamatosan osztódnak a rákos sejtek és immunrendszerünk nem „kapcsol” védekező üzemmódba.


Lelki síkon a rák megjelenése az elfojtott érzelmekről árulkodik. A csontrák megjelenésének lelki okai. A térdfájás, térdfájdalom gyakran jelentkező ízületi panasz, mely bármely életkorban előfordulhat. Fiatalok esetében legtöbbször túlerőltetés, sportolás következtében kialakuló nyáktömlőgyulladás, illetve sérülés, idősebb életkorban pedig porckopás következményeként. A másodlagos csontrák leggyakoribb típusát többszörös mielómának nevezik.


Ez a csontrák a csontvelőben tumorként jelenik meg. A myeloma multiplex leggyakrabban az idősebb felnőtteket érinti. Milyen okai vannak a csontdaganatoknak?


Az övsömör esetében többnyire a test egyik oldalán, a mellkas alsó tájékán fájdalmas, hólyagszerű kiütések jelennek meg a bőrön. Testi kiváltó okként az ott végigfutó gerincvelőideg gyulladása szolgál. A betegség világszerte több százmillió embert érint, Magyarországon a lakosság 7-százalékát sújtja.


Az érintettek száma az átlagéletkor kitolódásával nő, a diagnosztikai és terápiás módszerek fejlődésének köszönhetően a felismert esetek gyakorisága is nő. A betegek, akiknél a csontrák alakult ki, rendszerint hirtelen súlyos fájdalmat éreznek egy olyan végtagban, amelyben néhány hónapig csak enyhébb fájdalom jelentkezett. Sarokfájdalom kialakulása, lehetséges okai.


A sarok fájását sok minden okozhatja. Elsődleges lehet a mechanikai behatások, sérülése miatti fájdalom, de csontbetegség, csontritkulás és okozhatja, sőt, akár még neurológiai és autoimmun betegségek is állhatnak a fájdalom mögött. Mára már elfogadott, hogy a betegségek kialakulásában jelentős szerepe van a lelki okoknak.


A félelem, a lelki fájdalom, egy megrázó veszteség, a harag, az elutasítás vagy a tehetetlenség - mind-mind képesek először energetikai szinten, majd a fizikai, a test szintjén tüneteket, betegségeket produkálni. Alapvetően kétféle daganat lehet a csontvelőben: egyrészt olyan, amely a csontvelőben normálisan élő sejtekből alakul ki, másrészt pedig olyan, amely valamely távoli szervben jön létre, majd a csontvelőben áttétet képez, és ott további szaporodásnak indul. Női tartalmak és szolgáltatások egy helyen: frizurapróba, horoszkópok, jósprogramok, diéták, edzéstervek, receptek, szépségápolás, egészség.


Az erős negatív érzelmek, a félelem, a szorongás, a stressz, a kimerültség, a sokk és a heves fájdalom ingerli a hányást irányító agyi központot. Közel 500-ra tehető azoknak a kiváltó ingereknek a száma, amelyre a fóbiások hirtelen, heves félelemreakcióval reagálnak. Az endometriozis meghatározása: A méh szövetek a méh üregén kívül is megtalálhatók.


Gyomorpanaszok Vastagbélgyulladásra utaló, tünetek az emésztőtraktus fájdalmai, valamint a véres-nyálkás hasmenés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések