2018. május 28., hétfő

Vérnyomás csökkentése

A koleszterinproblémákra és a vérnyomás csökkentésére is alkalmazható gyógynövényünk a fokhagyma. Leginkább nyersen javasolt a fogyasztása, vérnyomáscsökkentő hatású allicin tartalma ugyanis így érvényesül legjobban. Vérnyomás csökkentés nem csak gyógyszeres megoldásokkal lehetséges. A helyes életmód segítségével, rendszeres mozgással, helyes táplálkozással elkerülhető, kitolható vagy csökkenthető a gyógyszeres kezelés.


A zöldségekben, gyümölcsökben, alacsony zsírtartalmú tejtermékekben, tengeri halban bővelkedő étrend javasolt a vérnyomás csökkentése érdekében. A magnézium, a kálium és a kalcium fogyasztása is segít a vérnyomás csökkentésében. A stressz csökkentése és az optimizmus.


Ha sokat stresszelsz a magánéletben vagy a munkában, különösen figyelj a mindennapi stressz csökkentésére. Azonban ha a vérnyomáscsökkentésben orvosi segítségre is szükség van, dr. Sztancsik Ilona , a KardioKözpont kardiológusa, aneszteziológus, intenzív terapeuta, sportorvos szerint nem. Gyógyszeres kezelést igényel a magas vérnyomás csökkentése ” Aki a vérnyomáscsökkentő gyógyszerek eladásában érdekelt, annak jó oka van ezt a véleményt hangoztatni.


Vérnyomás csökkentése

Ha a sejtekben kevés a bioáram pozitív töltés, akkor sérültek, az erek beszűkülnek, ilyenkor a vérnyomás megemelkedik. Az alacsony vérnyomásnál mindez fordítva működik. A Tüsi a sejtekben található túl sok negatív töltésű részecskét pozitívvá alakítja, majd ezt visszatovábbítja a szervezetbe, így az átalakított töltés újra a sejtekbe kerül. Itt nyomd meg a csuklód - Íme, pár akupresszúrás pont a csuklón, a karon vagy a lábon.


A növények többféle módon hathatnak a magas vérnyomás ellen: javíthatják a keringést, segíthetik ellazítani és kitágítani az ereket, megerősíthetik az erek falát, valamint megelőzhetik a vérrögöket is. A testsúlytöbblet csökkentésével a vérnyomás és koleszterinszint is csökkenthető. Sokan használnak olyan gyógyszert, amivel 1körül tudják tartani a vérnyomásukat. Néhányan még Maratont is futnak, egészségesen élnek, de egyszerűen nem tudják a normális értékhez közel vinni a vérnyomásukat, mivel valószínűleg genetikailag kódolt bennük a magas vérnyomás. A rossz hír, hogy a magas vérnyomás növeli többek közt a szívinfarktus, a stroke és a veseelégtelenség kockázatát.


A jó hír, hogy a vérnyomás természetes módszerekkel is csökkenthető, amelyek közül elsődleges a testtömeg csökkentése. Számos dolog előidézheti, a megelőzésére pedig gyógyszeres kezelést tudnak ajánlani az orvosok. Geerlings és munkatársai szerint noha a vérnyomás csökkentése általában hasznos a magas vérnyomású betegek esetében, a túlzott csökkentés kedvezőtlen lehet. A magas vérnyomás nem válogat és már egész fiatal korban is szenvednek tőle az emberek. Helyes táplálkozással, mozgással és stresszcsökkentéssel azonban sokat telhetnénk ennek csökkentésért!


A ganoderma az erek karbantartója már sokaknak segített, Sőt a ganodermás kávé is! A DASH-diétaként (Dietary Approaches to Stop Hypertension) is ismert étrendbe többek között az alábbiak tartoznak: Káliumban gazdag ételek, mivel a kálium fontos a diasztolés vérnyomás szabályozásában. Hgmm vagy ez alatti értékek ajánlottak, ha Önnek krónikus vesebetegsége, cukorbetegsége, koronária (szívkoszorúér) betegsége van, vagy magas kockázattal bír a koronária betegség kialakulására.


Vérnyomás csökkentése

Fontos, hogy ez alatt tartsuk vérnyomásunkat, mert számos betegség okozója lehet: érrendszeri-, szív- és vesebetegségek, koszorúér-betegség, szívelégtelenség, agyvérzés. A vérnyomás célértéke nem azonos minden ember számára. A zellerben található 3-N-butilftalid nagyban hozzájárul a vérnyomás szabályozásához. A ftalidok segítenek ellazítani az izmokat az érfalakban, ezzel több helyet biztosítva a vérnek. Emellett csökkenti a hormonokat, amelyek összeszűkítik az ereket, amely pedig magas vérnyomáshoz vezet.


A szervezet ugyanis minden eszközzel arra törekszik, hogy a vér a hajszálerek és a szövetek között az anyagcserét a kívánatos mértékben biztosítsa, hogy a sejtek és a szövetek. Minden a magas vérnyomás és a koleszterin tárgyköréből, tapasztalt szakorvosok által. Szakértő válaszol rovatunkban a látogatók által feltett kérdések és az arra adott szakorvosi válaszok olvashatók. A klinikai kutatások szerint a magas vérnyomás egyik legfőbb oka a stressz és annak szövődményei.


De senkinek nem kell klinikai kutatásokat olvasni, hogy tudja, hogy ha az ember dühös, fél, vagy ideges akkor a vérnyomása megemelkedik. Vizsgáljuk meg, mi történik akkor, amikor más élethelyzet vált ki nálunk ugyanilyen tüneteket? Az összefüggés a stresszhelyzet és a következményeként kialakult reakciók ( vérnyomás emelkedés, pulzusszám növekedés) között már nem annyira látványos, esetleg fel sem ismerjük, hogy „vizsgaszituációról” van szó. Mivel a zöld tea rendszeres fogyasztásával csökkenthető a vérnyomás , hatékony szernek számít magas vérnyomás ellen. Hátránya, hogy nagyon sokáig éberen tart.


A kávé vagy a fekete tea élénkítő hatása gyorsan fellép, és csak néhány óráig tart, a zöld tea viszont sokkal hosszabb ideig hat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések