2018. június 29., péntek

Szakítás után beszélgetés

A szakítás után érzett emocionális paletta igen gazdag. Sokan megkönnyebbülnek, felszabadulnak a döntéstől, boldogságot, örömet, vagy régóta nem érzett nyugalmat élnek át. Mások inkább megijednek, félnek, hogy rossz döntést hoztak, és szorongani kezdenek az expartner nélküli jövőtől. Mindegy miért kaptatok össze végleg az ex pasiddal, teljesen érthető, ha néha hiányzik neke hiszen nemrég még non-stop együtt lógtatok. Természetes a szakítás utáni harag megjelenése, és jó, ha van ajtócsapkodós, sírós, veszekedős időszak a szakítás után , ettől még kialakulhat baráti viszony az exek között.


Szakítás után beszélgetés

Kellemetlen dolog a szakítás , és talán ugyanolyan kellemetlen, amikor utána összefutunk az akkor már exünkkel. Feszengünk, nem tudjuk, miről beszéljünk, minden olyan furcsának, olyan sutának tűnhet ilyenkor. Szakítás : a továbblépéshez meg kell élni a fájdalmat.


Nem gondolo hogy esetleg igaz az a mondás, hogy nehéz valakivel szerelem után barátságban élni? Idő kell, hogy begyógyuljanak a lelki sebek. A különbség csupán az, hogy itt nincsenek széttört berendezési tárgyak, nincs ordítozás, csúnya beszéd stb. Ne sürgessük magunkat, ne higgyük azt, hogy valamiről lekéstünk!


Igaz, a tudósok szerint szakításkor az agy úgy működik, mint drogfüggőség esetén, mégsem hagyhatjuk, hogy teljes letargiába essünk. Nagyon is illik ide a régi dalszöveg, hiszen ahhoz, hogy egy szakítás után valamit újra felépítsünk, a múltban történteket muszáj megfelelő nézőpontból szemlélni. A neurotikusabbak számára a születésnapok csupán arra emlékeztetnek, hogy egy újabb év telt el, és a legmerészebb álmaik és törekvéseik csak még távolabb kerültek. A korábbi sérelmek, tévedések megzavarhatják az új alapok létrehozását.


Rengeteg példa van azonban arra, hogy nem vagy mindenen túl, mire betöltöd a 30-at, sőt! Számtalan eset bizonyítja, hogy felett is van még szakmai téren is dolgunk a világban. Kezdőlökés a nagyobb kitartás és a magabiztosság irányába Tapasztalatom szerint a hölgyek nagy része akkor kerül igazán érzelmileg hosszabb távon is mélypontra, mikor szakít velük az a férfi, aki eddig életük meghatározó szereplője volt. Nekem szakítás után mindig beszélnem kellett.


De nekem minden szakítás megkönnyebbülés volt, mert amíg csak egy pici lángocskát is láttam, éreztem, addig próbáltam életben tartani, és csak akkor mondtam ki, hogy. Ne találkozzatok, ne beszéljetek, ne írj e-mailt, üzenetet, és persze ne is olvasd el az övét. Annyira, hogy meg akartam halni. Két éve egy szakítás után , egy éves kapcsolattal a hátam mögött, ahol volt szó összeköltözésről,közös tervekről, közös gyermekről, kikészültem. Ez valami nagyon erős vágy lehetett, többször ki is mondtam, hogy nincs értelme így az életemnek.


Amennyiben el akarod kerülni a sorozatos zaklatást, jobban tesze ha nem mész bele egy ilyen bonyolult szituációba. Még akkor sem, ha úgy érze a bűntudatodat enyhítené egy végső örömszerzés. Elég kellemetlen tud lenni, ha a szakítás nehézkesen megy, mert a másik fél még ragaszkodik és kapaszkodik. Ez pont egy olyan dolog lesz, amire a legkevésbé számít majd tőle mert a szakítás egy nagyon nehéz dolog, még számára is az.


Ez egyszerű pszichológiai trükk. Az ég elküldte a megoldást. Ha mégis maradt bennem méreg napközbenre is, vagy történt egy olyan e-mail-váltás, telefon, beszélgetés , bármi, ami felkavart, hopp, fogtam egy olyan dolgot a lakásban, aminek a tulajdonosa már nem lakott ott, és kéjes élvezettel kihajítottam a kukába.


Amire szükséged van, az egy beszélgetés az exeddel, ahol mindössze annyit kell elérne hogy lássa, veled minden jól megy, jól vagy és boldog vagy. Mi az, amit szándékosan tettünk, vagy mulasztottunk a párkapcsolatunkban. Sok mindenre rájöhetünk ha okosan és őszintén tekintünk vissza a múltra. Természetesen nem ritka, hogy szakítás után mindkét fél úgy érzi, hogy hibát követett el, és visszatérnének a korábbi életükhöz, mert továbbra is szeretik az előző párjukat – egy őszinte beszélgetés , a szakítás okának elemzése sokat segíthet egy ilyen helyzetben.


Szakítás után beszélgetés

Annak van értelme, hogy meglássuk, mit nem vettünk észre menet közben. Bizonyos esetekben a szakítást mindkét fél akarja, de a gyakoribb az, ha az egyik fél a kapcsolat fenntartását, míg a másik a lezárását szeretné inkább. Barátnak maradnikönnyebb annak, aki kevesebb fájdalmat él át szakításkor. Bár a szakítás kétségtelenül kínzó érzéseket, álmokat, gondolatokat és kusza heteket von maga után , általában szakember segítsége nélkül lezajlik a veszteség feldolgozása. Ekkor átláthatóvá vállnak azok a különbségek, amit a szerelem miatt addig nem láttunk.


Akikre és amire elsősorban szükség van: barátok, családtagok, bizalmas ismerősök figyelme, szeretete, támogatása. Milyen érzéseket váltott ki belőled a szakítás ? Van aki a barát zónából akar kitörni és van aki szakítás után keres. Mik érdekelnek benneteket, milyen problémák foglalkoztatnak.


Ha te is ilyen szakítás után összetört és megragasztott baba vagy, annyit tudok neked ígérni, hogy vigyázok rá de nem tudhatom, hogy neked hol fáj a legjobban. Szeretnénk ezzel a gyűjteménnyel biztatni benneteket, hogy keressetek. Néhány hónapja kezdődött, kicsit nehéz, mert mindketten egy kapcsolatból vagyunk felépülőben, egymásra találtunk nyomorunkban.


Vannak szép dolgok, azt érzem, hogy jó hozzá bújni, jó vele lenni, de mintha nem szeretném, mintha nem lennék belé szerelmes, és ráadásul a volt. Aki így viselkedik szakítás után , azzal eleve soha nem kellett volna együtt lenni. A kérdést feltevő nővel egy baráti beszélgetés keretében arról volt szó, hogy miért van az, hogy egyes exek manipulálnak, fenyegetőznek, zsarolnak, egyszóval éretlenül és méltatlanul viselkednek. A párom most szakított velem majdnem év után. Nagyon fáj, mert nagyon szerelmes vagyok.


Szakítás után beszélgetés

Munkahelyi kapcsolat - szakítás , mit tegyek?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések