2018. november 1., csütörtök

Házasság pszichológiája

Házasság pszichológiája

Ebben az interjúban a házasság pszichológiáját jártuk körbe és rávilágítottunk a házasság kezdeti problémáira, amelyek együttes erővel leküzdhetők. Van e különbség az együttélés, és a házasságban való együttélés között? Ez azért érdekes kérdés, mert sokan azt mondják, hogy nincs. Bel- és külföldi konferenciák rendszeres előadója a házasság , család és kapcsolatok témakörében. Tevékenységének köszönhetően a világ minden tájáról kap meghívást, így például Szingapúrból, Szaúd-Arábiából, Mexikóból és Hongkongból.


Az emberek többsége a szerelmük megpecsételése céljából örömmel és önfeledten mondja ki azt a bizonyos boldogító igent. Sokszor a szerelem hevében elkerüli a gondolatainkat az, hogy a házasság jogi vonzatának is utána nézzünk, hiszen amellett, hogy az esküvőt nászút, esetleg közös lakásvásárlás, családalapítás követi, létrejön a házassági. Hiszek minden házasságban, a zavarokkal küszködőkben is.


Vannak olyan lépések, amelyeket mindkét házasfél megtehet, és amelyek képesek megváltoztatni a kettejük között kialakult érzelmi légkört. A gyermek hatása a házasságra. Mik az előnyei és hátrányai a gyerekvállalásnak a házasság első szakaszában? A családterápiás irányzat véleménye, hogy házasság után ne jöjjön rögtön a gyerek. Legalább egy-két évig egyedül legyen a házaspár baba nélkül.


A szerelem, mint erős érzelmekkel kísért kötődés egy másik emberhez, valamint a szexuális vágyakozás a szeretett lény testével való egyesülésre valóban tekinthetők kultúrától és kortól független örök emberi késztetésnek. Házasság : a szexuális viszonyok ellen ő rzött formája. A házasság evolúciós pszichológiája.


A helyzetet jól illusztrálja, hogy ritkán, de bizony megtörténik, hogy az új feleség küldi el csoportba a férjét az első házasság feldolgozása céljából, mert látja, hogy a párja, bár titkolni igyekszik, de még igencsak küszködik a fel nem dolgozott veszteségének a következményeivel. Tapolyai Emőke szexuálpszichológus - Szexualitás a. Magyarországon közel minden második házasság felbomlik, tehát kb. Ha van még remény arra, hogy férj és feleség megtalálja a közös hangot, érdemes mindent megtenni.


Fülszöveg Emlékszünk még, milyen közel kerültünk a párunkhoz, amikor beleszerettünk? Aztán eltelt néhány év, és néhány apróság, amiről akkor azt hittük, idővel magától elrendeződik, komoly gonddá terebélyesedett. A hosszú, jó és boldog házasság titka a házasság válsága helyett. Válás hosszú házasság után. Gary Chapman határozott meg.


A válások között külön csoportot képeznek azok, amelyek hosszas, esetleg több évtizedes együttélés után következnek be, már nem egészen fiatal korban. Ezekre a házasságokra már nem lehet olyan könnyen rásütni, hogy tévedés volt, hiszen 1O-2O évet kérdôjelezne meg. This feature is not available right now. Please try again later.


A kapcsolat lényege pedig nem más, mint az egymáshoz való hűség. A hűtlenség egy házasságon kívüli érzelmi vagy szexuális viszony, és persze ezzel együtt a partner becsapása, elárulása. A válási krízis másik lehetséges kimenetele a konzervált házasság. Ennek egyik formája az „üres héj” típusú házasság , amikor fenntartják a házasság formalitásait olyan módon, hogy a konfliktusokat elkerülik.


Nem beszélnek arról, amit nem tudnak megoldani, úgy tesznek, mintha nem lenne. A párkapcsolatok, házasságok természetes velejárói a krízishelyzetek, nagyobb érzelmi hullámzások. Egy kapcsolatban nem lehet tartósan azonos érzelmi hőfokon égni, nem ígérhetünk egymásnak élethosszig tartó boldogságot. A nyaralás pszichológiája. Beköszöntött a nyár, sok pár készül a várva-várt utazásra.


A lelkes készülődést azonban gyakran tarkítják parázs viták, és a nyaralás során is gyakran kialakulnak veszekedések. A család mint strukturális rendszer Alrendszerek és szövetségek a családban: 1. Azt írja, hogy a férjének szeretője van, akibe szerelmes. A félrelépés pszichológiája - 1. Mindannyian biztonságra és szeretetre vágyunk, olyan társra, akiben megbízhatunk. A másik hűsége, bár vannak nyitott házasságok és szabadelvű kapcsolatok is, a legtöbbünk számára még mindig fontos.


Naponta bővülő kínálatunkból rendelj házhoz az Alexandra Online Könyváruházból. Sikerkönyvek, állandó kedvezmények, akciók, hírlevél. A pszichológusok nagy része szerint nem az a kérdés, hogy történik-e egy házasság idejében megcsalatás, hanem sokkal inkább az, hogy mikor. Na és persze az is, hogy mit tegyünk, mit tehetünk, ha a házasságunk mellékutakra téved.


Házasság pszichológiája

Ha a kapcsolatainkat védjük, az életünket védjük! Bagdy Emőke szakértői adatlapja a napidoktor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések