2016. április 18., hétfő

Magántanuló

Magántanuló

Az alábbiakban a köznevelési törvényből és a pedagógiai szakszolgàlati rendeletből idézünk részleteket a magántanuló i jogviszonyra vonatkozóan. A cikk végén a jogász összefoglalója, valamint rövid beszámoló található autizmussal élő gyermeket nevelő szülőktől a magántanuló i jogviszony kérelmezéséről. Ebben az esetben érdemes, és azt gondolom, szükséges segédanyagokat használni az otthoni tanuláshoz, hiszen ezzel is megkönnyítjük és meggyorsítjuk a felkészülést.


Többször vállalt már gyerekekkel kapcsolatos diákállást, most is angol nyelvet tanít. Azt írják, össztársadalmi érdek, hogy a. Ha a tanuló a szülő döntése alapján lesz magántanuló , felkészítéséről a szülő gondoskodik, illetőleg a tanuló egyénileg készül fel. A magántanuló kérelemre felvehető a napközibe és a tanulószobai foglalkozásra. Bemutatták az oldalunkat és arról is beszélgettünk, miért nem lehet könnyen-gyorsan megtanulni németül. Vagy másképp: lehet a gyerekem magántanuló ? Magyarországon bárki – törvény és rendelet hivatkozását lásd alább – lehet magántanuló , akár szakértői javaslat, akár egészségi állapot, akár szülői kérés alapján.


Ki lehet magántanuló , ki kezdeményezheti mindezt és ki dönt róla? Magántanuló bárki lehet, ez törvényben rögzített jog. Az esetek jelentős részében azonban nem a diákok döntenek úgy, hogy az iskola helyett otthon akarnak tanulni, hanem szakvélemény alapján kénytelenek.


Magántanuló

Aki augusztus végéig benyújtja a magántanuló i státusz iránti kérelmét, annak még a jelenlegi szabályok szerint az igazgatók bírálják el a beadványát, és egyelőre nem érinti változás azokat sem, akik a jövő tanévre már korábban megkapták az otthoni tanuláshoz szükséges. Az EMMI bejelentése szerint alaposan átalakítják a magántanuló i rendszert Magyarországon. Megszűnik a magántanuló i státusz, helyette egyéni munkarendet vezetnek be, a jövő évtől már nem az iskolaigazgatók, hanem egy állami szerv fogja engedélyezni az iskolán kívüli tanulást - írja az Index. Az én kislányom sport miatt magántanuló , ettől függetlenül többet van iskolában, mint egy betegesebb gyerek. Mindenből volt jegye, a bizonyítványba mégsem került be!


De nem csak a készségtárgyak, hanem a hittan és a honismeret sem! Bár a tudást nem vehetik el tőle, ezzel a ténnyel egyszerűen nem tudok megbékélni. Aztán apa, aki folyamatosan kereste az új lehetőségeket, egyszer csak rábukkant a Clonlara nevű amerikai iskolára, amit bárhonnan lehet végezni. Megkérdezte, lenne-e kedvünk megpróbálni, és mindkettőnknek tetszett.


Lényeges változás, hogy a Javaslat megszünteti a magántanulói jogállást, és helyébe az engedélyező szerv által engedélyezett egyéni munkarendet lépteti. Ez számomra nem világos, hiszen ha magántanuló otthon, ha nem, osztrák bizonyítványa mindenképpen lesz. Valamint a lányom esetében, mivel itt kijárta a 6. Gyámhivatal engedélyezi. HISZEN TE IS TUDO HOGY A VALÓ.


Medgyessy Gimnázium Debrecen. Akit felmentettek a kötelező tanórai foglalkozásokon való részvétel alól, az igazgató által meghatározott időben, és a nevelőtestület által meghatározott módon ad számot tudásáról. Ha egy gyerek kezelhetetlennek tűnik a tanárai számára, sokszor inkább meggyőzik a szülőket, legyen magántanuló. Segítség nélkül azonban esélye sincs felkészülni a vizsgákra, és előrejutni az iskolában, úgyhogy sokaknak csak a munka marad a szülőkkel, esetleg a flangálás vagy a neten lógás. Egy éves Aspergeres diagnózisú fiam van, aki magántanuló.


Magántanuló

Már az óvoda alól is felmentése volt a viselkedési problémák miatt, így gyakorlatilag éves kora óta otthon nevelődik és tanul. A feljelentésnek következménye lehet, hogy a szülőre bírságot rónak ki. Viszont ha a gyerek magántanuló ez az esetleges következmény nem áll fenn (mivel a gyerek a tankötelezettségét teljesíti).


Ezzel a szülők mintegy érdekeltté válnak” a magántanulóság kérelmezésére egy sokat hiányzó gyerek esetében. Magyarországon ezer magántanuló van, vagyis az iskolán kívüli tanulás a köznevelésben tanulók kevesebb mint egy százalékát érinti – írja a lap. Brassói Sándor felidézte, korábban az intézményvezetők döntöttek arról, hogy egy diák lehet-e magántanuló.


A szabályozás változtatására azért volt szükség, mert az igazgatók egyes esetekben nem megfelelő logika alapján hoztak döntést, ezáltal sérült a gyerekek tanuláshoz való joga – indokolt. Itt a vége: senki sem lehet többé magántanuló Magyarországon. Persze sokat tesz ezért maga az ifjú tanulónk is.


Amíg lehetett, magántanuló volt, most pedig szeretné egyéni munkarendben teljesíteni tankötelezettségét, hogy még több dicsőséget tudjon hozni Magyarországnak, mert ez a fajta megterhelés és világszínvonalú versenyzés lehetetlenné teszi a minden napos iskolába járást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések