2016. április 4., hétfő

Magzati adatok

Az egyes adatok eltérésében szerepet játszanak a különböző tájegységek szülötteinek genetikai eltérései. Németországban jóval magasabb, erősebb felépítésű szülők utódainál mért adatok jóval nagyobb értékeket. Világszerte többféle módszert is alkalmaznak a magzati méretek számítására, amelyek különböző nemzetiségű orvosok állítottak össze. Magyarországon talán legelterjedtebb az amerikai Hadlock szerinti számítás, de hasonlóképpen használatban vannak a német Hansmann és az angol Campbell nevéhez fűződő adatok is.


Tapasztalati adatok a magzati kromoszóma elváltozások anyai korfüggéséröl prenatális diagnosztika kapcsán. Ez azért is fontos, mert a későbbi vizsgálatok során már nem módosítjuk a szülés várható időpontját, így a mért adatok figyelmeztethetnek arra, ha a magzat nem megfelelően fejlődik. BDP (koponya harántátmérője) A koponya két oldala, a két halánték közötti átmérő.


Ezt a fontos adatot a 13. Ezen adatszolgáltatások teljesítéséhez kérjük a nyomtatványboltokban kapható - sok esetben többpéldányos, átírós - kérdőíveket használják. A többi kérdőív számítógépen kitölthető. Több módszer létezik a magzati méretek számítására világszerte.


Hazánkban legelterjedtebbek: az amerikai Hadlock számítás, a német Hansmann és az angol Campbell által használt adatok. Infó: a fenti táblázatok S. Campbell Westerway által készültek, az ausztrál népesség átlagértékei alapján. Vizsgálati protokollok: 1. A vizsgálat kihasználja a perifériás anyai vérből kiválasztott magzati DNS teljes genomú szekvenálós analízisét.


Az így megkapott adatok , melyek alacsony lefedettségűek, egy saját számítógépes algoritmus segítségével vannak kiértékelve és hitelesítve vannak a Bianchi és kol. A hetes magzat hossza már a centimétert is elérheti! Felismeri az édesapja hangját és egyre gyakrabban érezheted apró kis rúgásait. A héten kialakulnak az agykéreg rétegei is!


Magzati adatok

Tudj meg többet az ultrahang vizsgálat értékeiről és rövidítések jelentéséről! Az orvostudomány jelenlegi ismeretei szerint az anyaméhben megszokott anyai szívdobogás ismételt hallgatása a születés után is megnyugtató hatással van a babákra. A régebbi ultrahang gépek korában elég volt csupán néhány ultrahang rövidítést tudni, és máris értelmezhettük az ultrahang leleteket, manapság azonban már elterjedtek a 4D ultrahang rendelők, újfajta, korszerű gépekkel és ezek olyan rövidítéseket is tartalmaznak, amiket nehezebb megfejteni. A hetes genetikai ultrahang, a magzati fejlődési és kromoszóma rendellenességek (Down- szindróma) kiszűrését, felismerését segíti elő.


Ebben az időszakban a magzat még nagyon pici a pocakodban, de testének felépítése már nagy részben kialakult, így ultrahanggal megállapítható, ha nem megfelelően fejlődik. A szülést az újszülött, szülési és szülés utáni betegek eltérő igényeihez tervezték. Ultrahanggal megállapított egyéb eltérés: pl. Az ultrahang vizsgálatok eredményein különböző jelölések és adatok szerepelnek, amelyek egy kismama számára nem sokat jelentenek.


Kíváncsi vagy, hogy jók-e az eredmények? Nekünk a legapróbb dolog is a világ! Magzati ritmuszavart mutattak ki. Mit tesz meg egy nő azért, hogy Anya lehessen? Meddig képes elmenni akkor is, ha az orvosok már lemondtak róla?


Egy regény az anyává válás rögös útjáról, melyben a főhős versenyt fut az idővel az endometriózis árnyékában. Ezen a héten már jó esélyed van arra, hogy megérezd babád mozgását! A magzat, aki eddig észrevétlenül manőverezett a méhben, általában a 18. D ultrahang-szűrővizsgálaton és az anyai életkoron alapuló kockázatbecslés jó hatásfokkal alkalmazható a Down-kór, illetve 13-as, 18-as kromoszóma-triszómiák (Edwards, Patau –szindróma) szűrésére, valamint ezzel a vizsgálati módszerrel az összes ultrahangvizsgálattal kiszűrhető magzati rendellenesség -a már ebben a korai időpontban. A magzati diagnosztikában alapelv, hogy a babát mindig csak annyi ideig szabad vizsgálni, amennyi ahhoz kell, hogy a szakember minden szükséges információt begyűjtsön.


Magzati adatok

Ha már biztosan látszik, hogy nincsen semmilyen rendellenesség, akkor a vizsgálatot be kell fejezni. Ennek oka, hogy az ultrahangnak is vannak fizikai hatásai. Kellő adatok hiányában ma még nincs bizonyíték arra, hogy a kortikoszteroid kiegészítés valóban javítja-e a magzati kilátásokat. Mindenesetre, az immunglobulin kezeléssel kísérletes adatok szerint gátolni lehet nemcsak a trombocitopénia kialakulását, hanem az agyban a kapillárisok és az úgynevezett endothelsejtek.


A meglévő adatok csak a legális művi terhességmegszakításokra vonatkoznak, nem számolva bele a törvénytelen beavatkozásokat és a spirál, valamint gyógyszeres abortív hatást előidéző szereket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések