2018. július 19., csütörtök

Szerelem érzése

Szerelem érzése

Különösen nagy jelentőséget kapnak ezekben a folyamatokban a jutalmazó rendszer kérgi és kéreg alatti területei, amelyek – a jutalmazó, örömszerző tevékenységekért felelős – dopaminrendszerhez kapcsolódnak. A mostani zenei válogatás tükrözi a Bennem élő világot. A videó hallgatása közben.


Unsubscribe from whobyhisladyscommand? Hozzájárulhat ahhoz, hogy a szívünk eleve gyorsabban verjen, légzésünk felgyorsuljon, kezünk nyirkos legyen, és ha. Az első ismeretség során kialakuló „ szerelem ” egyfajta romantikus szerelem , amelyben megjelenik az egymás iránti szexuális vonzalom, mely hiányzik másfajta szeretet-kapcsolatokban (pl. szülő-gyermek kapcsolat). Az utolsó különbség a szerelem és ragaszkodás között az a kapcsolat tényleges időtartamára vonatkozik. Azt mondják, hogy a szerelem nem ismer határokat és nem vész el az idő múlásával sem.


Ha óvatosan szeretsz, az nem bensőséges szerelem. Az csak rejtőzködés, önvédelem. De igazán beengedni valakit, megmutatni igazi arcunkat, vállalni, megadni magunkat, kockáztatni, később felelősségteljesen, érett lélekkel szeretni, a szeretet nyelvén beszélni, megtanulni a szeretetalapú kommunikációt, mindez a felnőtt. S hogy meddig tart a varázsa? Egy kutatás szerint 12–hónapig.


S bár igaz, hogy a szerelem tüze általában lanyhul, ám azt egy másik, sokkal nyugodtabb agyi folyamat váltja fel: a kötődés, a nyugalom és a másikkal való egység érzése. Jön, kiteljesedik és elmúlik. Biztonsággá, anyagi nyereséggé, életszínvonallá, közös feladatokká, és amikor ezeket a tényeket.


Az intimitás az érzelmi összetevő, a szenvedély a motivációs, az elköteleződés pedig a kognitív elem. A tökéletes és maximális elfogadottság érzése csak a szerelemben valósulhat meg, hiszen az egy irracionális érzés, vagyis nem azon alapul, milyen valójában a másik. Ezért járnak tévúton a fordítva gondolkodók, akik valamiből, ami eleve nem szerelem akarnak trükkökkel, csodatévő könyvekkel és egyebekkel kihozni egy. Az igaz szerelem pedig mindenekelőtt a rosszabb időszakokban mutatkozik meg. A szerelem háromszögelmélete Robert J. Ilyenkor válik egyértelművé, hogy társunkkal hogyan állunk a párkapcsolatunkhoz, készen állunk-e arra, hogy segítsünk egymásnak elfogadni, hogy épp nem a legjobb dolgok történnek velünk és közösen túllépjünk rajtuk.


Váratlanul érkezik a szerelem érzése , ami annyiban váratlan, hogy egyik pillanatban a semmiből belobban a szívcsakrában és onnantól ott is marad kitartóan. Sajgó, tátongó, hatalmas, szétfeszítő érzés mellkas tájékán. Ha valami, akkor a szerelem érzése olyasmi, amit nehéz körülhatárolni: bizsergés a gyomorban, bujkáló mosoly az arcon, egyszerre szenvedély és kényelmes biztonság. A kutatók azonban természetesen ezt a jelenséget is megpróbálták górcső alá venni: az alábbiakban olyan „tünetek” következnek, amelyekről már a. Vénusz néven tisztelték.


Ilyenkor a fájdalom, keserűség, akár harag érzéseivel mérgeződik a kezdeti szerelem érzése. Az is sokszor előfordul, hogy az egyik fél túl fojtogatónak éli meg a másik igényeit, ezért hamar lezár vagy visszalép, és a kapcsolat nem tud tovább fejlődni. Az érzelem egymással kölcsönösen összefüggő és összehangolt – szubjektív, vegetatív, kifejezésben, kognitív kiértékelésben, gondolkodási és cselekvési tendenciában, nyílt vagy kognitív aktivitásban bekövetkező – változások viszonylag rövid lefutású komplex rendszere, amely elősegíti, hogy a szervezet számára jelentős külső vagy belső eseményekre. A magány érzése ölel át. Ebben azt az elméletet fejti ki, miszerint a szerelem érzése egyes hormonokhoz kapcsolódik, melyeknek azonban van egy “szavatossági idejük”.


Szerelem érzése

Mint a szerelembeesés maga, a szerelem fenntartása is hormonvezérelt. Vannak, akik szerint olyan, mint az utoljára beért gyümölcs a megöregedett gyümölcsfán: Érettebb, más érzékekkel, más értékekkel teljes. Ebben az esetben körüljárja a szerelmeseket a tündérmesékben olvasott szerelem érzése.


Hisznek benne, hogy örökké fog tartani. Ilyenkor olyan dolgokat is megtesznek a szerelmesek, amiket mások vagy a családtagjaik elvárnak tőlük. Megrémiszt az a gondolat, hogy a hátralévő életedet a választott pároddal éld le?


A kezdeti lángolás érzését már nem érzed?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések