2019. január 21., hétfő

Mit eszik a menyét

A hermelintől eltérően a menyét télen csak az északi területeken és a magas hegységekben ölt fehér bundát. Olykor még a hasán is látni barna foltokat vagy sötét jegyeket a szájzugban. Bár nem sokkal hosszabb a nősténynél, a hím jóval nehezebb. Nagyon gyors az emésztésük, ezért gyakran esznek.


Nagyon ritkán eszik túl magukat, ezért nem probléma, ha több ételt hagyunk nekik. Mit ne adjunk a menyétnek? A legszűkebb réseken is átpréselik magukat, és hatalmas ramazurit csapnak a padláson a városi nyestek. A kétségbeesett autó- és háztulajdonosok pedig számos. Gyakran változtatja otthonát, búvóhelyét.


Főleg az egérjárta helyeken gyakori, hiszen ezek a fő táplálékai, és a pockok mellett, a fiatal mezei és üregi nyúlfiakat is előszeretettel zsákmányolja. Megfigyelték, hogy olykor még a kifejlett nyulakat is megtámadja. A sziklás, nyíltabb területeket kedveli. Már úgy értem nem csak a motor védelmében, hanem hogy friss mosás után ne legyen olyan a kocsi, mint az okádék másnap. Bármi ötlet, ami esetleg beválik?


A csapdákkal annyi bajom van, hogy legalább macska jár errefelé, illetve ritkán sün is, ezért szinte garantált, hogy azokat kapnám el a nyest vagy menyét helyett. Legközelebbi rokona a menyét (Mustela nivalis), amivel össze is szokták téveszteni – fontos különbség, hogy a menyétnek van rozsdabarnás-vöröses torokfoltja, a hermelinnek ilyen soha nincs! Közeli rokonai a görények is: Mustela putorius, M. Ha az éjjel a bezárt tyúkólban megölt vágnivaló csirkét?


Hogy lehet ez ellen védekezni? Persze, nem légmentesen lezárt az ól, vannak rajta 2-cm-es hézagok, itt be tud menni a menyét ? A Doxmand Nomus ultrahangos rágcsálóriasztókkal hatékonyan tarthatóak távol a hívatlan vendégek, legyen szó egy kisebb garázsról vagy több ezer négyzetméteres mezőgazdasági épületről, nálunk megtalálja a megoldást. Mivel lehetne ezt megakadályozni?


Mit eszik a menyét

A csöppnyi nyúlfiak 4-hetes korukig szopnak , de már hetes korukban kóstolgatják, szálalják a gyenge fűféléket, a herét. A takarmánnyal szemben a nyúl nem igényes. A(z) Zöld lombszöcske eszik című videót Filmdzsungel Apróságok nevű felhasználó töltötte fel a(z) állatok kategóriába. Eddig 9alkalommal nézték meg.


Egyáltalán egy nyest eszik magokat? Mert a macska biztosan nem. Ahogy végigolvastam a bejegyzéseket, olvasom, hogy előszeretettel írtja a madarakat. Hát nálunk az egyik szomszéd ideszoktatta a galambokat, ott csücsülnek egy fán, kb. Az alvás nagy mértékben attól is függ, hogy az adott állat mit eszik.


A legelésző állatok ugyanis egyszerűen nem érnek rá aludni: idejük legnagyobb részét táplálkozással kell tölteniük. A nyúlkölcsönzés a megoldás! Húsvét után az állatkertek, menhelyek, illetve parkok, erdők megtelnek megunt nyuszikkal - és ez így megy évről évre, hiába fogadkozik a legtöbb szülő, hogy ő aztán nem engedi, hogy a gyerekei pár nap elteltével megfeledkezzenek az etetésről, almozásról. Hát, hogy hogyan védekezzenek a kis állatok a ragadozókkal szemben.


Ne hülyéskedj Nyuszika! De te ehhez mit sem értesz! Ha nem hiszed Róka, gyere be velem a bokorba, mindjárt megmutatom. Be is mennek a bokorba.


Ki ne ijedne meg a kenyérsütőtől, amikor teljesen váratlanul kilövi a kenyeret? Szegény macska is ezt átélhette, de egy kicsit furcsán reagált. A tyúkok takarmányozására nagyon nagy hangsúlyt kell tenni. Sajnos ezt a legtöbb ember táppal oldja meg. Szerintem az a legrosszabb megoldás.


Aki lusta, vagy nincs ideje, ne tartson tyúkot. Nem eszik az egyebet, csak szerelemgyökeret. Kommentek: A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. A(z) Békák című videót dragonnet nevű felhasználó töltötte fel a(z) állatok kategóriába. Watch free music videos online without downloading.


Stream all your music videos in one place. Dios cuidame de las aguas mansas que yo me cuido de las bravas 6:36. A legtöbb csigára különböző alakú, felcsavarodott ház (csigaház) jellemző.


Egyes fajok háza fénylő, míg másoké tompa fényű vagy áttetsző, esetleg különböző színű, lapos, gömbölyded vagy éppenséggel magas.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések