2019. január 31., csütörtök

Palatinus férfi napozó

Palatinus férfi napozó

A strand jelenleg tíz medencével várja vendégeit a Margitszigeten. Nowadays the baths waits guests with different pools. The specialities of Palatinus Baths are the giant slides and the wave pool.


Additional charge for overtime: 8Ft deposit on weekdays, 8Ft deposit on weekends. Deposit must be paid in advance. It can be paid only in cash.


The entry fee is reduced during the winter because of the limited availability of pools. The Palatinus Bath on Margaret Island is our favourite outdoor pool to have fun with the kids in summer. The word palatine evolved from the Latin word palatinus , asserting a connection to the Palatine Hill, where the house of the Roman emperor was situated since Augustus (hence palace). The meaning of the term hardly change since Latin was the dominant language in medieval writing. Várjuk kedves Vendégeinket a női és családi naturista tetőnapozóiban, ahol nemcsak a napfürdőben, hanem csodálatos panorámában is.


Csak előzetes foglalással vehető igénybe. A sódézsa egyidejű befogadóképessége fő. Kedvezményes belépjegy vásárlása esetén a jogosultság igazolása kötelező! Nyugdíjas belépőjegy nyugdíjas igazolás, diák belépőjegyet nappali tagozatos diákigazolvány felmutatásával áll módunkban biztosítani. Palatinus is great during the summer (from 1st May) when everything is open but otherwise it’s not worth going as the thermal pool is quite small.


Hotel Palatinus is an ideal venue in Pécs for professional or social events. Gyógyszolgáltatások, lávaköves masszázs, spa pedikűr, vörösboros fürdő. Kikapcsolódás, wellness programok! Budapest szecessziós gyógyfürdője. We were walking across the park with my family.


Palatinus férfi napozó

A budapesti Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda Európa egyik legnagyobb fürdőkomplexuma. A Széchenyi fürdőben gyógyászati és wellness szolgáltatások, valamit kondicionáló terem, szaunák, aerobic, vízi torna várja a vendégeket a medencében. English: The Palatine Hill (Latin: Palatium) is the centermost of the seven hills of Rome and is one of the most ancient parts of the city of Rome in Italy. It is some metres high and looks down on one side upon the Forum Romanum and on the other side upon the Circus Maximus.


A Soó Rezső sétányon elhelyezkedő, egyemeletes, lapostetős öltöző-épület két téglány alaprajzú tömegből áll, amelyeket az utca felé hengeres támaszokkal nyitott, két szint magas, a belső oldalán. The Palatinus Restaurant has long been a favourite with locals and visitors alike: its menu includes specialities of the region, as well as the classics of Hungarian cuisine and a selection of popular international dishes. We’re pleased to welcome you for breakfast, lunch or supper, but also for a light snack if that’s what you fancy. Az épület előtt álló Csorba Géza kőszobor, a Napozó lány (Fésülködő nő) fogadja a mai napig a kikapcsolódásra vágyó vendégeket.


A bejáratot is jelentő öltözőépület két végében a női és férfi öltözők kaptak helyet. De most sem volt a látvány kevésbé lenyűgöző. A Szent Lukács forrásaiból különböző hőmérsékletű gyógyvíz bugyog fel, a legmelegebb közel hatvanöt fokos, a leghidegebb átlagosan tizenhét fokos, s ezeket a fürdőmesterek úgy keverik el, hogy az úgynevezett férfi medencébe ne ömöljön huszonegy fokosnál melegebb víz. Kérjük, hogy parkolójegyét a fürdő pénztárában pecsételtesse le, a kedvezmény csak így vehető igénybe. Ezen az emeletsoron vannak a társalgó-, étkező- és játékszobák a hozzájuk tartozó büffével (sic!), valamint a tisztek sportszobái.


Az épület Duna felőli szárnya a magasföldszint felett napozó terrasszal (sic!), a Duna felé eső helyiségei előtt pedig a Dunára és a tenniszpályákra nyíló terraszokkal van ellátva. A főépület tetején a női napozó volt, az öltözőkből pedig a kényelmes, a strand területéből kevés helyet elfoglaló csigalépcsők vezettek a medencékhez, amelyek ekkorra hullámfürdővel bővültek, és eddigi alapterületük is jócskán megnagyobbodott. A tó csöndes, csak alattunk, a napozó cölöpei közt szöszmötöl a víz. Hogy meg ne halljam, fojtott hangon beszélget a fiú meg a lány. Szóról szóra: - Egyszóval, hol sült le így?


Palatinus férfi napozó

Nem mondom még egyszer - válaszolja a lány. Isten bizony, nem viccelek. Mert belefáradtam a sirásba, a szomorúságba, abba hogy egyedül kell lennem, hogy mérges vagyok. Belefáradtam abba hogy segitséget kell kérnem másoktól, abba hogy hiányoznak az emlékek vagy azok az emberek akik a kisujjukat se mozditanák értem. A strand 1m hosszú homokos part, kisgyermekes családoknak is biztonságos, lassan mélyülő meder, a part szélén bóják jelzik az 1. A napozó részhez közel fák, így árnyék is van!


FUNDY-TÓ, GYÁL (Mmellett) A vízisportok paradicsoma. A Dagály és a Palatinus fürdő május 1-jére tervezi a strand nyitását. A sor végén a Pünkösdfürdői strandfürdő kullog, csak június 6-án engedik be először a fürdővendégeket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések