2019. január 28., hétfő

Pozitív tulajdonságok állásinterjún

Melyek azok a tulajdonságok , amelyek nélkülözhetetlenek a munkába állás során? Mennyire fontos a helyes önismeret, azaz az önmagunkkal szembeni reális önértékelés? Jó tulajdonságok listája, a pozitív jellemvonások elemei (segédlet a Johari-ablak kitöltéséhez) A jó tulajdonságok igazán gazdagítják életünket.


Pedig a rossz tulajdonságáról beszéltünk, mégis pozitív irányba haladt a megítélése. Ha valaki nem rendelkezik kellő önismerettel, a CV-ben magát kedves, optimista, tettrekész embernek mutatta be, majd az összes volt helyéről személyes okok miatt távozott, és. Az önéletrajz képességek és előnyök részébe gyakran minta önéletrajzokból keresünk kifejezéseket, tulajdonságokat. Legyünk azonban ennél sokkal kreatívabbak, és találjunk ki mi magunk személyre szabott megoládokat a CV-be.


Vannak kérdések, amelyek mintha minden interjún elhangzanának – ez nem lehet véletlen. Ha neked is gyanús, hogy azért kérdezik ezeket, mert van egy bizonyos válasz, amit hallani akarnak, akkor most lerántjuk a leplet! It is probably not easy to define, but tell us about your weaknesses you find necessary to improve. Bár nem könnyû meghatározni, de mondja el, melyek a gyengepontjai, amelyeken javítani szeretne?


Do you prefer team work or to work alone? Ez a kérdés amit minden HR-es feltesz és soha nem tudjuk mit válaszoljunk rá: Sorolj fel jó és rossz tulajdonságodat. Negatív és pozitív tulajdonságok.


Gyakori kérdések az állásinterjún - Jó és rossz válaszok. Fontos tudni, hogy a cégek, nagyon-nagy figyelmet fordítanak az interjúra, ezt jól mutatja, hogy általában egy órásak, de van, amely extrém esetben akár egy – fél napig is eltarthat. Az állásinterjún a szakmai tudásunk és a viselkedésünk az a két tényező, amely dönt. A nők miért nézik a vetélytárs negatív tulajdonságait? Azt mondják, hogy túl negatívan gondolkozunk.


Ezek olyan tulajdonságok , amelyek alapvetően nem is minden esetben negatívak, így ha valaki a normálisnál jobban, azaz túlságosan ilyen, az még bőven megbocsájtható. Nem érdemes azonban lódítani, ilyen sablonszövegekkel kivédeni a kérdést, hiszen egy tapasztalt HR-es nem először és valószínűleg nem utoljára hallja. A megkérdezett szakemberek szerint ilyenkor hárítani kell. Mondhatjuk például azt: Nem tudok ilyet mondani, mert a főnökeim többször is biztosítottak, elégedettek velem és jól végzem a munkám. Fontos, hogy fókuszáljunk közben a munkaköri leírásra is, futtassuk végig a fejünkben, hogy az adott munkára vajon milyen tulajdonságok kellenek.


Ha egy mesehős bőrébe bújhatna, akkor melyiket választaná? Nyilván egy pozitív hőst szoktak választani, valószínűleg senki sem akar gonosz mostoha vagy boszorka lenni. Nincsenek könnyű helyzetben az álláskeresők, ha jó és rossz tulajdonságaikra kérdeznek rá állásinterjún. Valaki sablonválasszal készül, mások meglepődnek és zavarba jönnek.


I am smart and punctual. Mik a személyes jellemzői? IBM is an abbreviation (rövidítés) of International Business Machine. Tipp: Mindig nézz utána a cégnek és tudj róla min. Rossz tulajdonságok állásinterjún : Hogyan mutassa be a rossz tulajdonságait, gyengeségeit az állásinterjún ? Ehhez kap ötleteket a cikkből.


De ha profi szeretne lenni, akkor vásárolja meg az Állásinterjú haladóknak c. A könyv 1állásinterjú kérdésre 2mintaválaszt tartalmaz, melyből alaposan felkészülhet. Egy állásinterjún csak néhány pillanat áll rendelkezésünkre, hogy pozitív első benyomás tegyünk a cég képviselőjére, ami aztán befolyásolhatja az egész beszélgetés kimenetelét. Mutatunk tippet, amivel elősegíthetjük a kedvező hatás kiváltását. Ezek lényege, hogy az interjúztató rájöjjön, igazak-e az önéletrajzodba írt pozitív tulajdonságok , hogy konkrét példák mentén bizonyosodjon meg róla, hogy például tényleg jó csapatjátékos vagy-e. A STAR-módszerre épülő kérdések részletben érkezhetnek, ezek a példa kérdésekben jól nyomon követhetőek.


Bármilyen pozícióra is jelentkezel, elsődleges feladatod az, hogy add el magad. Ezt nem lehet megtenni az erősségek, sikerek, pozitív tulajdonságok felsorolása nélkül. Ha pedig értékesítési pozícióra jelentkeztél, kiemelten fontos, hogy hogyan tudod eladni magad.


Van azonban különbség a tényleges eredmények felnagyítása, a pozitív tulajdonságok , hasznos képességek előtérbe tolása, és a hazugság között. Néha tényleg meglepően vékony határvonal húzódik az ártatlan túlzás és a valótlan állítás közt, amit akár észrevétlenül is át lehet lépni. Hasznos lehet, ha néhány pozitív jelentéstartalmú melléknevet vagy állásinterjú kifejezést (lista a 7. pontban) is említesz ebben a részben, de véletlenül se felsorol hanem építsd bele a gondolataidba őket. Milyen pozitív , belső, emberi tulajdonságok ismeretesek? Kiemelkedően pozitív dolog, amit egy gyereknek tudnia és értenie kéne éves koráig!


Minden szülő álma az, hogy gyereke egy jó, becsületes, és bátor felnőtté váljon, de ezekért a pozitív jellemvonások kialakulásáért bizony meg kell dolgozni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések