2018. február 27., kedd

Miért lép félre a férfi

Miért lép félre a férfi

A férfi , ha nem akar, nem lép félre. Ha akar, vagy ha inkább eljut abba a fázisba, amikor már nem fontos, nem számít, és nem nyom a latban semmi, akkor megteszi. Hivatkozik mindenfélére, csalfa természetére, családi halmozottságra, hormonok tombolására, kémiára, génelméletre, túl sok italra. Ne maradj le a legjobb írásainkról!


Hiánypótlást végez Ha valami hiányzik a kapcsolatból - és az nem feltétlenül szexuális jellegű kell, hogy legyen -, a férfi deficitként éli meg, és ott próbálja kompenzálni, ahol beesik a lehetőség. A női válaszokat majd akkor, ha lesz erőm férfiaknak is írni tanácsokat, bár szerintem azt nőknek kellene inkább írni, hiszen igazából egy nő tudhatja csak pontosan, mit is szeretne, mit miért tesz, stb. Miért vagyunk hűtlenek? Mire ügyelj, hogy a kapcsolatod megússza a hűtlenséget?


Beköszöntött a hűtlenség kora? Számos statisztika elérhető a témában, viszont kérdés, hogy ezek mennyire megbízható forrásból erednek. Az a kapcsolat, ahol a férfi azért lép félre , mert ‘a nő a hibás, az a kiállhatatlan szipirtyó’ alapjaiban el van rontva.


Egy párkapcsolat kettőn áll. Két ember ‘hibája’ a hűtlenség, és ha van rá akarat, akkor annak a két embernek kell rendezni a dolgokat - ha kell, külső segítséggel, házassági tanácsadót. Szerinted miért lép félre egy szerelmes férfi ? Hallottál már a környezetedben ilyenről?


Vagy ez csak városi legenda? Ha akarsz még olvasni az önbecsülés, önbizalom növelés témáról, akkor iratkozz fel ebbe a csoportba az alábbi űrlapot használva (ha még nem iratkoztál fel ide). Tulajdonképpen férfi egész egyszerűen azért lép félre , mert a legkedvesebb testrésze után megy, és nem tu esetleg nem is akar ellenállni a kísértésnek. Talán nem is szereti a párját, de ez nem jelenthető ki kategorikusan, hiszen ezerféle helyzet állhat fenn - egyszerűbb azokat az okokat.


Nagyon sok magyarázat és ok van erre. De azért lehet egy sémát húzni, simán. Természetesen akkor történik mindez, amikor már a romhalmaz szélén a házasság.


Férfiak és nők nagyjából egyforma mértékben hajlamosak megcsalni a párjukat, a félrelépés hátterében lévő mozgatórugók azonban eltérőek a két nem esetében, állítják kanadai kutatók. Egy arcba, egy személyiségbe belefeledkezni könnyű, és ösztönös cselekedet. De kitartó, és érzékeny odafigyelést igénylő munka ugyanezt a misztikumot fenntartani a kapcsolatban, évek múlásával is ugyanazt az arcot látni, szeretettel figyelni, szavakkal simogatni. El tudná kerülni a hűtlenség sikátoros zsákutcáit, ki tudná védeni, nemet tudna mondani, és simán el tudna sétálni a veszélyeztetett zónából. A válasz a kérdésre egyszerű.


Miért lép félre a férfi

A közgondolkodásban úgy él, hogy a férfiak többször lépnek félre , mint a nők. De ha jól belegondolunk, minden egyes „ férfi félrelépéshez” szükség van legalább egy nőre. Na de vajon mi visz rá egy nőt, hogy az állandó partnere mellett újat keressen? Ugyanazért lép félre , amiért a férfi. Akkor miért is lép félre a férfi?


Engem is mindig nagyon érdekelt ez a téma, és most már több mint éves párterápiás tapasztalatommal a hátam mögött, sok mindent megértettem a férfiakról. Sokan nem bírják elviselni, ha a társuk rajtuk kívül másokkal is bensőséges viszont ápol az ellenkező nemből. Ennek aztán sokszor a bosszúból történő megcsalás lesz a vége, mert a férfi így úgy érzi, elégtételt vett.


Nem értettem, hogy ha annyira tetszem neki, akkor miért nem csinál inkább valami kedves dolgot a copfhúzkodás helyett, vagy hagy csak egyszerűen békén. Hogyan viselkedik egy férfi , ha tetszik neki egy nő?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések