2018. február 12., hétfő

Nőstény guppi

Nőstény guppi

Nem alkalmasak viszont vitorláshalak, gurámik és szumátrai díszmárnák mellé, mert ezek megcsipkedik és akár fel is falják a guppikat. Az Endler- guppi (más néven törpeguppi), még a szivárványos guppinál is kisebbre nő (kb. cm), ezért egész kis akváriumokba is alkalmas. A nőstények nagyobbak mint a hímek, körülbelül centisek, teltebbek. Farkuk nem olyan színes, habár vannak színesebb nőstények, és fakóbb színezetű hímek is.


Hasuk végén terhességi folt található. A terhességet nem az jelzi, ha a folt nagyon nagy, hanem ha fekete, és a nőstény fel-alá úszkál az akvárium fala előtt. Sok formályú és színű guppi van, ezekből mutatok be párat.


A fashioned Japánból származik. Guppi - nőstény (Poecilia reticulata) Az élőlények árai, méretei és készlete folyamatosan változik, telefonon érdeklődjön üzletünkben! A nösténynek kisebb a farka. A hímnek nagy farka van és gonopodiuma(hasúszó átalakult változata,neten nézz képeket róla akkor biztos felismered) is van.


Egyébként,ha nagyon fiatal még a guppi , akkor nem lehet megállapítani. Hogyan lehet megtudni, hogy a guppiesok terhesek vagy születtek? A nőstény rendszerint havonta egyszer megszületik, de az időzítés a víz hőmérsékletétől és a fogva tartás körülményeitől függően változhat. Figyeljük meg az utolsó szülés óta eltelt időt, és figyelj.


A ivadék nagy, így a pár órás ivadékot nem eszi meg a nőstény , ezért nem feltétlenül szüksége külön ellető akváriumba kihelyezni. Ez utóbbi nem a legjobb megoldás, mert a kis guppik könnyen kiszökhetnek, ráadásul az élethely is szűkös. A guppi hasa közvetlen szülés előtt kissé szögletessé válik.


Nőstény guppi

A terhességi idő hét. Amikor egy hím közel kerül egy kiszemelt nőstényhez, ferdén előre hajtja farok alatti úszóját, amely párzószervvé (gonopódiummá) módosult és spermatofórákat juttat a nőstény ivarnyílásába. Ha az akváriumban több hím van, akkor a nőstények folyamatosan terhesek és 4-hetente szülnek.


Az Endler guppi felfedezésekor a víz kemény és nagyon meleg volt, napjainkra azonban szinte biztosra vehető, hogy ebből a tóból kipusztultak ezek a gyönyörű halak, mert egy szemétlerakót építettek a tó partjára, ami elszennyezte a vizet. Hal - Elevenszülő - Szivárványos guppi - Poecilia reticulata a Élőlények gyártótól - GreenAqua. Mit kell tudni a guppi tenyésztéséről? Mikor van párzási időszak?


Nőstény guppi

Megjegyzés: Az a guppi , amit ma a kereskedelemben kapni lehet, már alig hasonlít a vadon élő rokonaihoz, semmi köze hozzá. Miből lehet tudni, hogy egy guppi ivarérett? Az ősöket annak idején elvitték az összes kontinensre, s a moszkítók ellen harcoltak velük, mert azok lárvája a guppik kedvenc tápláléka.


A guppi nőstény akár kis literes medencében vagy befőttesüvegben is hajlandó szülni, de célszerűbb legalább - literes medencében szaporítani őket. Egyrészt így több utódra számíthatsz, másrészt a kicsiknek ez akár nevelőmedencéje is lehet a későbbiek folyamán. Ennél azért jóval többről van szó. Mondjuk egy literes akvárium megfelel egy hím és két nőstény guppi pároztatására, de ha több utódot akarsz, akkor azt tanácsolom, hogy használj nagyobb akváriumot, tegyél bele két hímet és vagy nőstényt!


A szivárványos guppi tartása látszólag nagyon könnyű, ám nagyon sok buktatóval is járhat ami egy életre elveszi a kezdők kedvét az akvarisztikától. Talán az egyik legnagyobb hiba ha úgy gondoljuk a guppiknak elég egy picinyke akvárium és ebbe jó sok guppi elfér. Egy kifejlett guppi 3-cm-re nő meg. Egy guppinak fontos a változatos etetés. Adjunk nekik ÉLŐ tubifexet,vagy vörös szúnyoglárvát.


Kiegészítésként adhatunk nekik szárított tápokat,de ezt ne tegyük gyakran. A guppinak mindenképpen szüksége van a növényi táplálékra,ezért az úgyis jelenlévő fagyasztott spenótból,vagy.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések