2018. március 15., csütörtök

Bioritmus felborulása

A bioritmus kifejezéssel nap mint nap egyre sűrűbben találkozunk, ám sokszor nem pontosan tudjuk, mit is rejt magában a kifejezés. A nem megfelelő bioritmus számos betegség forrása is lehet. Az alvászavarok és a szívbetegségek egyes fajtáinak kialakulása is ezzel magyarázható. A órás napi bioritmus irányítja szinte minden élőlény alapvető fiziológiai funkcióit. Ennek a ritmusnak a felborulása alapvetően befolyásolja az emberi egészséget is, és anyagcserezavarokhoz, álmatlansághoz, depresszióhoz, szívkoszorúér-megbetegedéshez és rákhoz vezethet.


Bioritmus felborulása

Aki nem figyel eléggé a napirendjére, az sokkal könnyebben lesz beteg, náthás, gyakrabban döntik le a betegségek a lábáról. Sajnos a komolyabb megbetegedésekre is hajlamosabbak azok, akiknek nincs megfelelő. Paolo Sassone-Corsi, a világ egyik vezető bioritmus -kutatója és munkatársai felfedezték, hogy egy nélkülözhetetlen fehérje, a. Fontos tehát kiemelt hangsúlyt fektetni a szervezet természetes ritmusának kialakítására. Az emberi bioritmus és a depresszió közötti kapcsolatról is beszélgettünk a Magyar Pszichiátriai Társaság most leköszönő elnökével.


A bioritmus felborulása komoly egészségügyi problémákhoz vezethet, hívja fel a figyelmet a WebBeteg szak értői csapata. Hátterében legtöbbször szorongás, stressz, valamilyen környezeti hatás (pl. zaj, nem megfelelő fényviszonyok stb.) vagy a bioritmus felborulása (pl. többműszakos munkavégzés) áll.


Kezelése akkor válik szükségessé, ha az álmatlanság miatt fellépő fáradékonyság, levertség zavarja a mindennapi életvitelt. A bioritmustól is függ, mennyire vág az eszünk Megbetegít a bioritmus felborulása Hizlal a kevés alvás? Az idősek alvásszerkezete.


Infarktus-veszély óraátállítás után Veszélyes éjt nappallá téve dolgozni Jobb munkaerők a későn kelők Emlőrákhoz vezethet az éjszakai műszak Miért nem kell WC-re mennünk alvás közben? A máj naponta 1-liter epét termel, sok emberben viszont csak egy csészényi, vagy még annál is kevesebb termelődik. A csökkent epetermelés közvetlenül vagy közvetve összefügg valamennyi betegség kialakulásával. Bioritmus felborulása , nappali aluszékonyság, éjjeli zavartság - életkorfügg őváltozások - mentális zavarok - fizikai-belgyógyászati zavarok - intézeti elhelyezési problémák - ingerszegény környezet - gyógyszer hatás, mellékhatás Környezeti és szociális anamnesis felvétele. Terápia : kifárasztás, endokrin és más.


Ha a szemüvegnek enyhe kékes-lilás fényvisszaverődése van, akkor van rajta ilyen szűrő általában. Az éjszakai alvás is kiemelten fontos. A függőség pszichés tünetekkel jár: testi-lelki izgatottság, félelmek, szorongások, elvonási tünetek jelentkeznek (például nyugtalanság nethasználat nélkül), a bioritmus felborulása , evés- és alvászavarok. Ilyen tényező lehet a hétköznapi stressz, a rendszertelen életmód és a bioritmus felborulása. Ezeken kívül sajnos számos testi és lelki betegség is inszomniához vezethet, mint például a depresszió, a szorongással járó betegségek, a magas vérnyomás, a gyomorbetegség, a fájdalomzavarok és még sorolhatnánk.


Tipikus az éjszakai álmatlansággal együtt járó nappali álmosság , a fejfájás, a rendszertelen bélműködés, a koncentrációzavar. A szervezet arra alapozza állítását, hogy éjjel dolgozni az emberi bioritmus felborulása miatt lehet kockázati tényező. Hiszen a tumorok képződést gátló melatoninhormon alvás közben termelődik.


Bioritmus felborulása

A megszokott bioritmus felborulása megzavarja az alvást. Ha valaki sokáig kénytelen ébren lenni - pl. Nem találtunk rá bizonyítékot, hogy hatékonyan kezelhető vele a jetlag és a bioritmus felborulása Táplálékok, amelyek természetes módon tartalmaznak melatonint Nem nagyon ismert az a tény, hogy a vér melatoninszintjét természetes módon is növelni lehet: méghozzá bizonyos táplálékok elfogyasztásával.


Sajnos, a bioritmus felborulása , az éjjeli munkavégzés megnehezíti a helyzetet. Tudom, mondani sem kell, jó lenne olyan munkahelyet találni, ahol nappal dolgozhat. Nem írta a magasságát, testalkatát, azonban gyanítom, hasznos volna a súlycsökkenés. Meglepő dolog derült ki az elmúlt években Németországban. A kutatók azt nyilatkozták, hogy bizony az éjszakai munka annyira káros lehet a szervezetre, hogy a dolgozó nők esetén, növeli a mellrák kockázatának kialakulását.


Ez pedig a természetes bioritmus felborulása miatt van. A FASEB Journal című orvostudományi szaklap legutóbbi számában publikált tanulmányban egereken tesztelték a normális bioritmus felborulásának és az alvásmegvonásnak az egészségügyi következményeit, és arra a megállapításra jutottak, hogy akár súlyos betegségek kialakulásához is vezethet a órás bioritmusunk megzavarása.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések