2018. március 6., kedd

Két barna szemű embernek lehete kék szemű gyermeke

A barna szeműeknek már nincs ilyen könnyű dolguk, mert még akkor is születhet kék szemű gyermekük, ha az anya szeme is barna. A barna szemszín ugyanis domináns: az ilyen emberekben megvan a barna és a kék szem örökítő anyaga is, de csak az egyiket adják tovább gyermekeiknek. Biológiából tavaj erről tanultunk. Vannak ugye a kék színű emberek meg a barna színű emberek. Ha mindkét szülő kék szemű a gyerek csak kékszemű lehet mert örököli benne van a génjeiben.


Ha a két ember barna szemű a gyerek csak barna szemű. Viszont ha az eggyik ember barna a másik kék szemű általában a gyerek barna szemű lesz mivl a barna a domináns szín viszont a. Viszont két barna szeműnek már lehet gond nélkül kék szemű gyermeke is, abban. Vagy lesz ebből még barna ? Barna szemü embernek lehet kék szemű gyermeke ? A kék szemű emberek mindannyian rokonok Általános vélekedés, hogy két barna szemű szülőnek kizárólag barna szemű gyermeke születhet.


A finnek és a svédek vezetik a listát a kék szemű emberek tekintetében. Majd Anglia, Belgium és az Egyesült Államok. A tévhit ellenében nem árt tudni, hogy igen, igaz a tény miszerint két barna szemű embernek is születhet kék szemű gyermeke. Két barna szemű szülőnek lehet e kék szemű gyermeke ? Két kék szemű embernek a papírforma szerint kizárólag kék szemű gyermeke lehet, mert egyiküktől sem örökölheti a domináns allélt. Anyám és apám barna szemű , jobbkezes.


Hiába lessük tehát gyermekünk szemét a születése utáni napokban lelkesen, az bizony több mint valószínű, hogy a kék valamely árnyalatában fog pompázni még akkor is, ha elméletileg nem sok esély lenne arra, hogy kék szemű legyen. Hogyan is működik ez pontosan? A szemszínt minden ember esetében két kromoszóma határozza. Középiskolában megtanultuk, hogy az öröklődés sokszor érdekes dolgokat szülhet: így lehet például két barna hajú, barna szemű embernek kék szemű , szőke hajú gyermeke , ha az egyik nagyszülő ilyen kinézetű volt. A kék szemet okozó gént hordozó első embernek még barna szeme volt.


Az Index azt írja, a gént azonban továbbadta, az elterjedt, és generációk múltán, amikor először született közös gyermeke egy olyan párnak, akik mindketten az ős-mutánstól származnak, megszületett az első kék szemű csecsemő. Van, hogy a genetika alaposan megtréfálja az embert. Azt mondják, az a szép, akinek a szeme kék.


Nézzük meg mennyi érdekesség is öleli körül azokat a bizonyos kék szemeket. A kékszeműek őse barna szemű volt. Amikor az eredeti mutáció megtörtént, a kék szemet okozó gént hordozó első ember még természetesen barna szemű volt - magyarázta az USA Todaynek Eiberg. A gént azonban továbbadta, az elterjedt, és generációk múltán, amikor először született közös gyermeke egy olyan párnak, akik.


Nem kell tehát a legrosszabbra gondolni, ha két zöld szemű embernek kék szemű gyermeke születik: ki kell várnia azt a pár hónapot, míg kikristályosodik a végleges forma. Erről sztem egy genetikust kérdezz meg. Csalafinta ám ez a genetika… OSZD MEG másokkal is!


Ez arra késztette néhány rajongót, hogy azon gondolkodjanak, hogy Lady Mary valójában Carson lánya, a család szeretett komornyik lánya, aki mindig egyfajta második apa volt Mary-nek. Amint Debunker megjegyzi, két kék szemű embernek barna szemű gyermeke lehet mivel a recesszív gének nem olyan egyszerűek. De vajon nem gond-e azt. Kezdjünk máris egy feladattal, vizsgáljuk meg, hogy két barna szemű gyermeke , és ha igen, mekkora ennek a valósz A szemet tekintve a sötétebb ( barna ) szín domináns a világosabb ( kék ) szín felett.


Megjelenése 6-ezer évvel ezelőtt kezdődött egy génmutációval, azaz az összes kék szemű embernek kell hogy legyen egy közös őse, akinél ez az elváltozás kialakult. Aztán születik egy kékszemű gyerekük aki elvesz egy szintén kékszeműt, akinél a családban az ő szülei szintén barna ill kék szeműek voltak. Akkor nem köszönhet vissza a barna szem? Miért törvényszerű az ha a gyerek mindenképp a szülei. A genetika elképesztő dolgokat képes művelni 樂. Nincsenek zöld szemű bébik.


A zöld szeműek rendszerint barna vagy kék szemmel születnek. Több hónapba is beletelhet, mire kialakul véglegesen a szemük színe. Kedvelik a különleges színeket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések