2018. március 16., péntek

Új vérnyomás értékek

A magas értékek növelik az agyi betegségek kialakulásának kockázatát, így a stroke-ét, az Alzheimer-betegségét, és a kognitív károsodásét – a nem kielégítő véráramlás miatt. Bizonyos, nagyobb kockázatú betegcsoportok: vesebetegek, cukorbajban szenvedők vagy már. Európában kitartanak az optimális vérnyomás eddigi határértékei mellett, de vannak új ajánlások.


A vérnyomás értéket higanymilliméterben (Hgmm) adják meg és két számból áll. Az első szám azt a nyomást mutatja a kar fő artériájában, ami a szív összehúzódásakor alakul ki (szisztolés vérnyomás ), a második a szívverések közti szünetben mérhető nyomást mutatja (diasztolés vérnyomás ). Nem mindenki van tisztában azzal, hogy létezik optimális és magas normális vérnyomás is, valamint, hogy a magas vérnyomáson belül is vannak fokozatok. Kapocsi Judit Ph a Budai Kardioközpont magasvérnyomás és érkockázat specialistája a különböző vérnyomás értékeket helyezte el egy skálán. A szívünk a kelleténél keményebben dolgozik, és valószínűleg szenvedett már némi károsodást az ereinkkel.


Az Európai Kardiológiai Társaság (ESC) müncheni kongresszusán mutatták be a magas vérnyomás kezeléséről szóló új irányelveket. Ennek okán az Egyesült Államokban millióról 1millióra emelkedett a magas vérnyomással diagnosztizáltak száma. Mégsincs Önnek magas vérnyomása?


Itt vannak az új értékek ! Bár kezelése sok esetben nehézkes, a legújabb iránymutatásokkal talán közelebb kerülhetünk a „néma gyilkos” sikeres terápiájához. Az évek múlásával a vérnyomásnak nem kell emelkednie. Az egészségünkre csodálatos hatást gyakorol, ha a testi lelki jólétünkhöz holisztikusan állunk hozzá.


A Secondary Manifestations of ARTerial disease – Magnetic Resonance (SMART-MR) tanulmány prospektív kohorszvizsgálat volt Utrecht Orvostudományi Egyetemén. A 24-órás vérnyomásmérés nem csak a hipertónia kezelésének minőségét jelzi: egy spanyol vizsgálat szerint az éjszakai tenzió magas értéke rossz kardiovaszkuláris előjel, a szisztolés vérnyomás ébredés előtti csökkenése pedig kedvező tünet a szív- és érbetegségek szempontjából. A mért érték jellemző is?


Mennyire pontos a mérés? A statisztikai adatok szerint a 18. A magas vérnyomás az egyik leggyakoribb, rendszeres gondozást, ellenőrzést igénylő betegség.


Hgmm-es, vagy az azt meghaladó vérnyomást tekintjük. Ha az értékek túl magasak vagy határesetnek számítanak, tegyünk meg minden tőlünk telhetőt a csökkentésük érdekében. Ha optimálisak vagy normálisak, akkor gondoskodjunk róla, hogy ilyenek is maradjanak. Normális vérnyomás értékek. Napi vérnyomás értékek és értékelésük.


Az erek falán mérhető nyomás a vérkör különböző részein a szívtől való távolság és az erek vastagságának függvényében változik. INGYENES ÉLETMÓDSZEMINÁRIUMOK A LEGÉGETŐBB KÉRDÉSEKKEL! A kellő mennyiségű folyadékbevitel a vérnyomás növekedését segíti elő, ezért annak, akinek alacsony a vérnyomása, naponta legalább 2–liternyit kell elfogyasztania. Az elfogyasztott vízbe jó minőségű, természetes himalája sót téve gyorsan segíthetsz magadon.


Azt tudjuk, hogy a magas vérnyomásra nagyon oda kell figyelni, mert komoly életveszélyt jelent, ha nem cselekszünk időben. Sokaknak már van otthon vérnyomás mérőjük, és megmérik magukat meg a család többi tagját, de nem mindig világos, mennyi az ideális vérnyomás életkor szerint. Vagy csak szeretné csökkenteni a betegség kialakulásának rizikóját? Magas vérnyomás betegségben szenved? Az ideális vérnyomás értékek megtartásához oda kell figyelni a táplálkozásra, mivel az elfogyasztott ételek és italok jelentősen befolyásolják azt.


Új vérnyomás értékek

Köztudott, hogy a magas vérnyomás számos betegség rizikófaktora, főként a szív-érrendszeri betegségeké, a diabéteszé és más anyagcsere betegségeké. Egy új tanulmány azonban az egyedi mérlegelés jelentőségét hangsúlyozza a kezelésben, ahogyan dr. Vaskó Péter, a KardioKözpont kardiológusa is. A JAMA ( Journal of the American Medical Association) lapban nemrégiben új közlemény jelent meg, melyben friss iránymutatásokkal álltak elő a tudósok a magas vérnyomás kezelése terén. Nézd meg milyen értékek jók, illetve rosszak az életkorod szerint!


A vérnyomásmérés rutinvizsgálatnak számít, ám az, hogy mi számít ideális értéknek, nagyban függ attól, hogy a páciens hány éves.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések