2018. március 26., hétfő

Fáj a bőröm a karomon

Rögtön elöntötte az egész alkaromat a forróság és áramütés szerű érzést éreztem. Azóta nem javult a kezem. Mikor megtenném fáj egészen a. Fáj a bőröm oldalt a karomon. Olyan érzés mint amikor lázas az ember és érzékeny a bőre.


De csak rész ilyen most a karomon , mitől van? Nekem a leégéstől szokott ilyen lenni. De ha a ruhától is fáj , nem bizti, hogy ez a baj, de remélem, nem túl komoly. S mivel utólag már nagyon okos az ember lánya, ma már tudom, hogy miért volt érzékeny a bőröm test szerte. Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy néha ha megszakítom a diétámat (PCOS diéta, napi többszöri 5-x étkezés, kerülöm! a cukros, zsíros ételeket és a fehér lisztet) és más ételeket eszem (Fehér liszttel vagy olajos zsíros) begyullad a hasamon és a hátamon a bőr.


A betegeknek időnként több gyanús kinézetű léziója is van, és azok, amelyek viszketnek vagy fájnak, a nem melanómás bőrrák kockázatát jelezhetik - mondta a JAMA Dermatology július 23-i számában megjelent tanulmány szerzője, Dr. Gil Yosipovitch, a Temple Egyetem orvosi karának kutatója. Aki az esti lefekvés előtt nem távolítja el gondosan a sminkjét, ne lepődjön meg, ha felébredve a szeme duzzadt, az alsó szemhéja pedig vörös, és kicsit fáj is.


Allergiás lennél valami kozmetikumra? Lehet, bár nem valószínű – nagyon kevesen allergiásak sminkszerekre. Inkább túl érzékeny a bőröd.


A zsigeri fájdalomra jellemző a kisugárzás, ilyenkor nem csak ott fáj , ahol az inger ténylegesen hat, hanem a test onnan távoli eső helyein is. Ezért szoktak a bal kar belső oldalán érezhető fájdalmakra panaszkodni bizonyos szívpanaszoknál, vagy érez hátfájást a nő menstruáció idején. Nemcsak a szárazság vagy allergia miatt viszkethet a bőrö a kellemetlen érzés akár komoly betegség tünete is lehet.


Nem feltétlenül külső hatásra adott válasz az irritáció, a belső, szervezetedben lezajló folyamatok velejárója is lehet. A tested ilyenkor jelez, hogy baj van. Legtöbbször a mélyvénás trombózis lábdagadással jár együtt, de van, amikor nincs más előjele, csak a fájdalom a végtagokban. Gyakran tévesztik össze izomgörccsel vagy -húzódással, így a problémát nem fedezik fel. Félik a telet, de elképzelni nem tudják, milyen az.


Amíg erről sorra kérdezik az erd. Sajnos nem csak a “gonoszokat” nyírja ki, hanem az egészséges szöveteket is, köztük azokat a megmaradt nyirokcsomókat, amik a műtét után is szépen működtek. Eddig nem volt semmi ödéma a karomon , most fél óra sétálgatás után már látom, hogy vastagodnak az ujjaim is….


Nagyon el vagyok kenődve miatta. Ami ha pl szemből nézem nem annyira látványos, viszont ha oldalról éri a fény, akkor nagyon csúnya, olyan, mint amikor a pattanások után ragyák maradnak az arcon. A váll a test legmozgékonyabb ízülete: gömbcsuklóként működik, melyet nagyrészt az izmok és inak stabilizálnak, és igen nagy tartományban való mozgást tesz lehetővé. Azt még hozzáteszem, hogy nekem fehér a bőröm , és sötét a szőröm, mert úgy tudom a szőke szőrre annyira nem hatékony. Aki gondolkozik rajta, annak merem ajánlani.


Update: Hónaljon már egyáltalán nem nő a szőr, és a karomon és intim részen is megritkult, alig észrevehető, hogy van egyáltalán szőröm. Hátrány: Az érzékenyebb bőrűek figyelmébe ajánlom, hogy nem teljesen fájdalommentes ez a kezelés. Forró és enyhe áramütés szerű érzetet kelt. Jellemző tünet ilyenkor a fájdalom (ami átsugározhat a fülbe vagy a torokba), a nyirokcsomók duzzanata, a mérsékelt szájzár, ekkor a beteg nehezen tudja kinyitni a száját, sőt előfordul, hogy az összezárás sem megy a megduzzadt lágyrész miatt.


Egy idősek otthonában dolgozom. Már rajtam is található viszkető kiütés a karomon , a combomon, a lábszáramon, a mellemen. Rüh elleni folyadékkal kenjük őket, de semmi sem változik.


Van akinél már éve található ez a kiütés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések