2018. március 2., péntek

Szemészeti vizsgálat

Szemészeti alapvizsgálat. Az alapvető szemészeti vizsgálat részei: Először a szem funkciói közül a látás élességét határozzuk meg számítógépes refraktometriával, majd próbalencsékkel ellenőrizzük a méréseket távolra és közelre. Vizsgáljuk a szemmozgásokat, valós vagy rejtett kancsalságot.


Szemészeti vizsgálat

A teljeskörű szemészeti vizsgálat panasz nélküli páciensek esetén évenkénti rendszerességgel ajánlott. Amennyiben Ön elmúlt éves vagy a családjában előfordult zöldhályog nevű szembetegség megbetegedés, évente javasolt szemészeti szűrővizsgálat. Optikai koherencia tomográfiás vizsgálat. Pupillatágításos vizsgálat : A pupilla megtágítása érdekében szemcseppet cseppentenek a szemébe.


Az általános szemészeti szűrővizsgálat (szemvizsgálat) elsősorban a látászavarok diagnosztizálása és azok megfelelő javítása érdekében történik, de felmérjük ezzel együtt a szem egészségi állapotát is, melynek kapcsán számos információhoz jutunk a szervezet egyéb megbetegedéseire vonatkozóan is. A szemészet a szem betegségeivel foglalkozó szakorvosi terület. Jelentkezzen szemészeti vizsgálatra a Logodi Látáscentrumban. Felkészült szemorvosaink várják Önt.


Szemészeti vizsgálat

Foglaljon időpontot most. A műlencse tervezést részletes szemészeti vizsgálat előzi meg. Ezt követi a beültetendő műlencse dioptriájának megtervezése. Ultrahangos mérések alapján megállapítják a szaruhártya átmérőjét és a szemgolyó tengelyhosszát, ezek alapján határozható meg a műlencse ideális dioptriája.


Ha a gyógyulás úgy kívánja akkor a beteg panaszait, betegségeit (nem csupán a szemészeti betegségeit) és a szembetegség kórfolyamatát (prognózisát) figyelembe véve dönt a szemorvos arról, hogy az akadémiai orvoslás vagy a kiegészítő (komplementer, alternatív) medicina kezelési módszereit veszi igénybe, esetleg a. A látótér vizsgálat különösen fontos akkor, ha Ön olvasó szemüveget is használ. Az egyik szemet letakarjuk, majd megkérjük, hogy helyezze fejét az álltartóba. Pongrácz Mária Üzletünkben szemész szakorvosi és optometrista vizsgálatra is lehetőség van.


A vizsgálat alatt nagyon fontos, hogy Ön csak a középső jelzőfényre nézzen. A legkorszerűbb vizsgálati műszerekkel állunk rendelkezésére, akár szemüvegrendelés, akár egyéb szemészeti betegség kezelésére megfelelően. Ez a szemészeti műszer egyesíti egy nagy fényerejű, egy pontból kiinduló fényt kibocsátó, állítható réssel ellátott lámpa és egy akár ötvenszeres nagyításra képes mikroszkóp előnyeit. El fogja magyarázni Önnek a vizsgálatok és a kezelés menetét, várható eredményét. Az első kérdéseket ő teszi fel, mely a vizsgálat egyik nagyon fontos része.


Gépjárművezetői alkalmasság - szemészeti vizsgálat Az Aesthetica Orvosi Központban a jogosítvány megszerzéséhez, illetve meghosszabbításához az előírásoknak megfelelő szemészeti alkalmassági vizsgálatot végzünk. Tatán, ahol módom van teljes szemészeti vizsgálatok végzésére, illetve kisebb ambuláns műtétek elvégzésére is. Lehetőségem van a Focus Med.


Kisgyermek korban a szem fénytörési hibái csak abban az esetben okoznak tüneteket, ha igen nagyfokúak, vagy kétoldaliak. Tudnunk kell, hogy gyermekeknél a szem nagyon alkalmazkodó, tűrhető látásélességet eredményezve, így rejtve maradhatnak a komoly diotriahibák. Kora szülöttként születtem és súlyos fokú mozgássérülésem keletkezett valamint a bal szememre mindig tompán láttam és a munkaképesség csökkenés megállapításához kellett beszereznem a szemész szakorvosi véleményt is.


A látásélesség az éles látás számszerűsített értéke. Az emberi szem felbontóképessége átlagos körülmények között szögperc (1’) - jó megvilágítás mellett maximum szögperc lehet. Snellen-villa, Landolt-gyűrű, Ammon.


Azok számára, akiknek a családjában előfordult zöldhályog, évenkénti vizsgálat ajánlott. Hasonlítsa össze a szemészeti vizsgálatokat, kezeléseket és az árakat. A tonometria a szemészeti vizsgálat alapvető része, arra törekeszünk, hogy minél gyakrabban végezzük, így az enyhébb szemnyomás emelkedést is észre lehet venni.


A belső szemnyomás emelkedésének korai felismerése nagyban hozzájárul a glaucoma vagy zöldhályog kezelési sikeréhez. Sor kerül a szemnyomás mérésre valamint a szemfenék állapotának vizsgálatára. Szükség esetén a színlátás és kétszemes együttlátás vizsgálatára kerül sor. Nálunk a legnagyobb biztonságban érezheti magát. A műszeres vizsgálat nagyjából percet vesz igénybe: első lépésként a réslámpával a fénytörő közegek állapotát (szaruhártya, lencse, üvegtest) nézzük, és keressük például katarakta (szürkehályog) jeleit.


Szemészeti vizsgálat

A szemfenék vizsgálathoz egyes esetekben szükség lehet pupillatágításra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések