2018. március 14., szerda

Dök szmsz

Esetlegesen visszahívással sújthatják. Az ülés akkor döntésképes, ha az ülésen a DÖK tagjainak több mint fele jelen van. DÖK ­-tanár) Feladata a DÖK és a tantestület közti folyamatos kapcsolat biztosítása.


Dök szmsz

DÖK előtt, szavazati joggal nem rendelkezik, de javaslatokat, észrevételeket tehet, véleményét. Az oktatási törvény a nevelési – oktatási intézményekben folyó nevelő – oktató munka lényegének tekinti a tanulók demokratikus szellemben való nevelését. Hivatali idő: A megválasztott elnökség legalább évig, rendszerint a következő választásig marad hivatalában.


Arra joga csak a DÖK vezetőségének van. DÖK SZMSZ Első cikkely A szervezet céljaA szervezet célja ellátni az iskola diákjainak érdekképviseletét a közoktatási törvényben meghatározott módon, valamint hogy megszervezze a 9-12. DÖK székhelye: Bakonycsernye Rákóczi út 37. Tevékenysége a tanulókat érintő valamennyi kérdésre kiterjed.


Dök szmsz

Nemsokára szeretnénk bevezetni a módosítást, de előbb kiváncsiak vagyunk mindenkinek a véleményére. A legfontosabb közvetlen teendő a tisztségviselők ,,munkaköri leírása” lenne, amit elsősorban tőlük várunk. DÖK -nek tagja lehet minden, az iskolával tanulói jogviszonyban álló diák. DÖK SZMSZ -E DEBRECENI FAZEKAS MIHÁLY GIMNÁZIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATÁNAK 4. AZ ELNÖKSÉGI TAGOK JOGAI Az elnökségi tagoknak szavazati joguk van a DÖK gyűlésein.


Az SZMSZ módosítását a DÖK bármely tagja kezdeményezheti. DÖK SZMSZ Valamelyik középfokú oktatási intézmény nappali tagozatára jelentkeztél? Háziren SZMSZ , Pedagógiai program, DÖK munkaterv és időbeosztás.


Szükség esetén a DÖK vezetése rendkívüli gyűlés összehívását is kezdeményezheti. DÖK SZMSZ A Diák Önkormányzat szervezeti és működési szabályzata itt letölthető: DÖK SZMSZ. Szervezeti és Működési Szabályzatát a diákönkormányzat SZMSZ -ét a választó tanulóközösség fogadja el, és a nevelőtestület hagyja jóvá.


Ilyen módon választja meg a DÖK a tisztségviselőit is. A küldöttgyűlés dönt saját napirendjéről és ügyrendjéről a DT javaslatát mérlegelve. A használat során kiemelt figyelmet kell fordítani a helyiségek és berendezések állagmegóvására. Iskolai szmsz és házirend elfogadása IV. Záró rendelkezések a DÖK SZMSZ -e által nem szabályozott kérdésekben a hatályos Nkt.


DÖK segítő pedagógus irányításával és engedélyezésével. Az SzMSz -ben nem érintett kérdésekben a hatályos jogszabályok az iránymutatóak. A Nevelőtestület egyetértését csak akkor tagadhatja meg, ha a DÖK SzMSz jogszabályt, illetve felsőbb szabályzást (pl. Házirendet) sért. A hatályos DÖK SZMSZ 1-másolati példányát minden osztálytitkár kézhez kapja, másolati példánya a könyvtárban kerül elhelyezésre.


Tisztségéről a DMSP lemondhat, ha erről a DÖK -öt tájékoztatja. DMSP visszahívását kezdeményezheti az igazgató és a DÖK képviselők egyszerű többsége. Fentieken kívül az iskola újságjában, honlapján is megjelentetik. DÖK célja, feladatai, működését meghatározó dokumentumok 3. SZMSZ alapján működik és jogosult az iskola tanulóinak képviseletében eljárni.


Dök szmsz

DÖK felépítése: tagok, segítők és tisztségviselők 4. Ha a DÖK ilyen kérdésekben nem kéri ki előzetesen ezt a véleményt, súlyos formai hibát követ el, ami miatt határozata érvényteleníthető. DÖK üléseinek rendje, nyilvánosság 5. Az alakuló ülésen sor került a tisztségviselők megválasztására, az új tagok számára az SZMSZ ismertetésére, az éves munkaterv elfogadására, a Sulinyitogató és az októberi programok előkészítésére. Diákönkormányzatunk megtartotta alakuló ülését.


Ezen szervezeti és működési szabályzat a fent megnevezett iskola tanulói, tanulóközössége által létrehozott DÖK szervezeti felépítését és működési rendjét szabályozza.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések