2018. március 28., szerda

Érzelmek nélküli kapcsolat

Az önámító testiség A nők sok mindenre képesek ahhoz, hogy megkapják azt, amit igazán szeretnének. Időnként saját magukat is képesek megvezetni egy-egy kapcsolat kedvéért, s valóban elhiszik, hogy a testiség megélése az érzelmek tudatos mellőzése ellenére éppolyan élvezetet nyújthat, akárcsak a vágyott férfi szerelmes ölelése. Szerintük ez is olyan, mint egy kapcsolat , csak mindenféle elkötelezettség, felelősség és dráma nélkül. De vajon a magány érzését feloldja-e egy szimpla, érzelemmentes szexuális aktus? A szex érzelmek nélkül – megdöbbentőbbnek hangzik így leírva, mint a valóságban.


Innentől már csak az számít, hogy van-e még abban a nőben valami, ami vonz minket. A személyisége, a gondolatai, a tervei, szórakoztató-e a társasága, megfog-e minket még valamivel. Az, hogy egy szerelem nélküli párkapcsolat működik-e vagy sem, attól függ, hogy Ön illetve párja mit tart fontosnak benne.


Ha a stabilitás és biztonság számít a legjobban, a szerelem valószínűleg átalakul egy erős barátsággá. Van egy szerelem típus, melyet „Vak szerelemnek” hív, ez az, amit én kapcsolat nélküli kapcsolatnak nevezek. Ebben az esetben a szenvedély magas, az elkötelezettség és intimitás azonban alacsony. Ez a vakság azt jelenti részben, hogy nem látjuk a párunkat, hiszen nem ismerjük eléggé.


Érzelmek nélküli kapcsolat

Nem fektettünk bele energiát. Nézzük, mik azok a konkrét jelek, amik segíthetnek az eligazodásban: Állandósult a távolság köztetek. A munkahelyi stressz, az egzisztenciális parák tök jók arra, hogy kiöljék a romantikát a kapcsolatból, elvágják a köztetek lévő szálakat és emiatt egy idő után idegenként éljetek egymás mellett.


Az igényes külső, jó alak vagy édes mosoly kevés a másik megtartásához. Volt valami a másikban, ami régen megfogott minket. Egy vagy több olyan tulajdonság, ami miatt úgy éreztük, ő az igazi: bátorság, erő, jellemesség vagy az érzelmek kifejezésének valami számunkra kedves módja, esetleg a humor vagy a megbízhatóság. Kapcsolat szex nélkül – meddig tarthat?


A nők hamarabb mondanak le a szexuális életről, mint a férfiak, beáldozzák, mint az élet természetes velejáróját. Tari Annamáriával és Horváth Gergellyel arról beszélgettünk, miért teszik meg sokan, hogy lemondanak a szexről egy kapcsolatban, 1. CSAK szexkapcsolat, semmi több! Akkor meg akárkivel lehet szex, hiszen nincsenek érzések, monoton. Olyan,mint este lefekszel és mindegy kivel alszol, reggel minden megy tovább. Az érzelmi analfabétizmus neve alexitímia.


Nevét onnan kapta, hogy görögül azt jelenti: az illetőnek nincsenek szavai az érzelmek leírására. Az alexitímiások nem tudnak megélni egy-egy érzelmi helyzetet, nem tudják érzéseiket mások iránt kimutatni és kommunikálni sem. Sőt, miközben az egészséges emberek képesek megkülönböztetni a különféle érzéseiket, nekik.


A szextársi kapcsolat egy átmeneti megoldás, amelyet manapság sokan választanak. Ha épp véget ért egy komoly kapcsolato és nem vágysz egy újabbra, vagy ha fontosabb a karriere de hiányzik a szex, akkor ideális lehet a számodra. Címkék: csak szex, érzelmek nélkül, kapcsolat , szex. Fel kell ismerned valamit a másikban, és el kell azt fogadnod? Bármi lehet, és ahelyett, hogy egyszerűen reagálsz, lassíts a dolgokon, és figyelj.


Meg fogod találni az eszközöket az érzelmek és a betegség gyors feldolgozásához, amikor annak látod őket, amik valójában, és rá fogsz jönni, hogy miért jöttek. A férfiak 4 míg a nők százaléka egy évnél is tovább folytatta kapcsolatát anélkül, hogy szerelmet érzett volna párja iránt, sőt minden harmadik nő (százalék) öt évnél tovább tartott ki egy érzelmek nélküli párkapcsolat mellett, míg a férfiaknak csak százaléka tett így. Az elme-test kapcsolat részeként minden életterünkben szabályozzák problémamegoldásunkat, és alkalmazkodásunkat.


A szervezet keretet ad problémamegoldásunkhoz. Ez a magasabb szintű érzelmek terepe, melyeket céljainknak megfelelően szabályozzuk, és megjelennek benne értékeinket, attitűdjeinket, motivációinkat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések