2019. április 12., péntek

Kék szem

Hat szemszíntípus van: kék , barna, zöl szürke, arany, albínó. Minden ember, akinek kék a szeme, egy közös ősre vezethető vissza, aki ebben a korban élt és a barna szemszíne mutálódott. A Kék szem forrás (albán nyelven: Syri i kaltër) vízforrás és különleges természeti jelenség Albániában, a Vlora megyei Muzina közelében.


A népszerű turistalátványosságnak számító forrás tiszta, kék vize egy több mint ötven méter mély medencéből tör fel – a búvárok ötven méterig ereszkedtek le, de a karsztlyuk pontos mélysége még nem ismert. A Stroma Medical elnöke, Dr. Gregg Homer elmondta: az elméleti háttérből kiderül, hogy minden barna szem alatt gyakorlatilag egy kék rejlik, a két szemszín közti különbség pedig csak egy nagyon vékony pigmentréteg. Need to translate kék szem from Hungarian? Az amulett alapszíne kék (a hiedelem szerint a szőke, kék szemű emberek rendelkezhetnek ártó erővel), általában szem alakú (bár leginkább vízcseppre emlékeztet), három, esetleg négy körből áll, a legbelső fekete, mely egy sárga vagy világoskék körben ül, ez egy nagyobb fehér körben található, a külső kör pedig.


Dán tudósok egyetlen közös ősre vezették vissza a szem kék színét okozó mutáció forrását. Tehát minden kékszemű rokon, sőt a genetika szabályai szerint csak úgy terjedhetett el a kék szem , ha az ős leszármazottai egymás között szaporodtak. A közpénz a közös pénzünk.


Kék szem

A kék szem kialakulását egy melanin nevű pigment hiánya okozza. Ez az anyag felelős a hajunk, illetve a bőrünk színéért is. Lássuk, mitől különlegesek a kék szemű emberek.


Igazi aduász a tusvonal, ami lehet vékony vagy drámai, a lényeg, hogy sötét kontúrt kapjon a szem , akár alul-felül, hiszen az összes szemformát alapul véve, a nagy, kerek szemű lányoknak áll a legjobban a körsatír! Ami enyhén cicásan, felfelé ível! Az senkinek nem áll jól! Itt a helye ha neked is kék szemed van, vagy csak egyszerűen imádod a kékszeműeket! A Vlora megyében található Kék szem -forrás (Syri i kaltër) is igen népszerű turistalátványosságnak számít.


Kék szem

Nevét onnan kapta, hogy míg a közepe sötétkék, a széle felé haladva előbb azúrkék, majd világos kékeszöld színűre változik a víz színe. A karamell, kapucsínóbarna, homokszínek enyhítik a kék szem hidegségét. Nyáron persze a bronz is előkerül, amit mi is nagyon szeretünk a kék szemhez.


Csak arra figyelj, hogy ne fémesen csillogó legyen, de lehet metálos és csillámokkal dúsított is. A barna és a kék szín egymással szemben lévő színek a színkörön. Egy kutatás szerint a kék szemű emberek egyetlen közös őstől származnak. A Koppenhágai Egyetem kutatóinak sikerült felderíteniük egy, a kék szem kialakulásához vezető genetikai mutációt.


Ezt megelőzően nem voltak kékszeműek. A mutáció körülbelül 6-ezer évvel ezelőtt következett be. Annál sötétebb vagy világosabb kék , főleg, ha erős szemkontúrt is használunk, kiemeli a kék szemet.


Taylor Swift, Liv Tyler, Jessica Stroup. Felfedezték, hogy a szem kék színét adó gének (TYR és OCA2) csökkentik a vitiligó kialakulásának kockázatát - magyarázza Dr. Spritz, a University of Colorado School of Medicine szakember. Bár objektív mércét nem nagyon lehetne felállítani, de tény, hogy a ritka vonások népszerűek a párválasztásnál – míg a sok kék szemű által lakott Angliában a barna modellek keresettek, Brazíliában éppen fordított a helyzet.


Viszont, a poszt megírása közben rá kellett jönnöm, hogy nem is olyan egyszerű ez a dolog, mert sok különböző színű kék szem van, és míg az egyikkel jól mutat egy-egy konkrét árnyalat, addig egy másikkal már nem. Ráadásul úgy gondolom, hogy a kék szem az, ahol a legkönnyebb hibázni, ha a színekről van szó! Files are available under licenses specified on their description page.


Ennek az az oka, hogy a kék szemmel rendelkezők mindkét, szemszínt meghatározó kromoszómája a kék színt hordozza, így a szülők nem is tudnak mást tovább örökíteni, hiszen akármelyik kromoszómát adja is tovább az egyik, illetve a másik szülő, az mindenképpen kék lesz. A többi eset azonban nem ilyen egyszerű. Számtalan elméletet hallottunk már a kék szeműekről: a többség szerint a kék szín sokkal vonzóbb, mint a barna, legyen az illető nő vagy férfi. Tiltott variáció – a szőke meleg árnyalatai.


Minden így van, ha neked tetszik az orosz keresztény lelkipásztori képe és nem zavar a valamilyen fajta nem korabelisége. A szőke haj- kék szem nekem már sok, de ha valakinek barna a haja és kék a szeme, nagyon különleges tud lenni. Szerintem nem lehet általánosítani.


A szem a lélek tükre - legyen szó barna vagy kék szemről, fontosabb hogy mit sugároz belülről! A kiemelkedő szem lehet pusztán családi vonás, de jelezhet pajzsmirigybetegségeket is. A pajzsmirigy hormon abnormális szintje megduzzasztja a szemkörnyéki szöveteket, ezáltal úgy tűnik, mintha a szem kidülledne. Ez az állapot (melyet az orvosok ptosisnak hívnak) lehet egyszerűen az öregedés jele. Igaz szín kiválasztása függ attól is, hogy a sminkünkkel milyen hatást akarunk elérni.


Ha a családban mindenki kék szemű, akkor- a genetika miatt – az újszülött is kék szemű lesz. Azonban a kék szem nem domináns. Ha mindenki barna szemű, akkor a baba kékszeműsége csupán -os esély marad.


Egy másik esetben: Anya: vörös göndör haj, zöld szem Apa: barna haj, horgas orr, zöld szem Gyerek: barna göndör haj, horgas orr. Ha a barna hajú, kék szemű gyerek elveszi feleségül a barna göndörhajú, horgas orrú gyereket, akkor szőke hajú, kék szemű, vagy vörös göndörhajú, kék szemű gyerekük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések