2019. április 18., csütörtök

Szeretői viszony pszichológia

Sajnos a hosszú ideig tartó szeretői viszony napról napra tovább rombolja az amúgy is ingatag önbecsülését. A titkos szeretői kapcsolatok is sokféle módon működhetnek, akárcsak a legálisan felvállalt párkapcsolatok. A klasszikus változat szerint a férfi imádja szeretőjét, s ígéretet tesz arra el fog válni, mert már annyira rossz a házassága, kibírhatatlan nőszemély a felesége, dehát a közösen megszerzett anyagi javak, a gyerekek összekötik őket, de.


De a viszony lényegi része, hogy nincs kifejezetten perspektívája, általában nem azért kezdünk bele, mert legitim kapcsolattá akarjuk alakítani. Főleg, ha egyikünk sem egyedülálló. Amit azonban racionálisan eldöntöttünk, azt nem biztos, hogy emocionálisan be is tudunk tartani.


Megbotlottam útközben, de továbbmentem. Szerintem ez belefér a kapcsolatba. Gyakori az akár több évig tartó szeretői viszony.


Nagyon sok esetben persze szerelem lesz az új kapcsolatból, és megszakad a régi, elválnak a párok. Ez a szeretői viszony vagy erősíti vagy gyengíti a korábbi kapcsolatot. Olyan esetek is előfordultak már, hogy a régi rossz kapcsolatot a szerető állította helyre, mert a férj vagy a csaj a másiktól tanulta meg, hogy hogyan vigyen be esetleg több energiát a házasságának megjavítása érdekében.


Ha valaki belebonyolódik egy szeretői viszonyba, az alkalmi kapcsolattartás romantikus színezetet nyer, így felfokozott hangulatban várja a következő találkozást, ergo a titokzatos harmadik felértékelődik a szemében. Telik-múlik az idő, és eljön az a pillanat, amikor a férj vagy a feleség döntéshelyzetbe kényszerül. A pozitív pszichológia segít, hogy teljes, boldog életed legyen. Egy szeretői viszony könnyen végződhetett boszorkányperrel.


Szeretői viszony pszichológia

Ezúttal Joós Istvánnal a téma szakértőjével kerestük a válaszokat es igyekeztünk még közelebb hozni hozzátok ezt a területet. Miért és hogyan alakul ki? Milyen “fajtái” vannak? Mikor indulhat ebből egy kapcsolat?


Férfi nő közötti barátság is szeretői viszonynak számít? Nagyon sok érdekes, elgondolkodtató dolgot olvashatunk a szeretői kapcsolatokról, hogy 1-szerető akár hosszú éveken át a háttérből hogyan tudja irányítani a másik felet, hogyan maradhatnak hosszú ideig titokban ezek a kapcsolatok, mi készteti a párkapcsolatban élő személyt arra, hogy szeretői kapcsoaltot hozzon létre, azonban talán kevesebb szó esik arról, hogy. A narcisztikus személyiségzavarról szóló tömörebb vagy hosszabb leírások leginkább a megfigyelhető vonásokra és főleg a magatartásra összpontosítanak, de a belső, rejtett részt, a dinamikát és az okokat nem világítják meg” - véli Bánki György pszichiáter, akinek tavaly megjelent könyve, A legnagyszerűbb könyv a nárcizmusról pont azért olyan értékes és. A szeretőddel való kapcsolatod alapvetően meg van terhelve. A leterheltség foka függ attól, milyen hosszú ideig állt fent a szeretői viszony.


A külső kapcsolat természetesen a házasságát is válságba sodorta, mert a szeretői viszony egyre nagyobb szerepet kapott az életében és az érzéseiben is. Ekkor keresett fel, hogy segítséget kérjen. A kapcsolatba egyre jobban és jobban belebonyolódott, egyre több ponton találtak egymásra a másik férfival, és ez egyre nagyobb lendületet adott számára. Ez azonban személyiségünk függvénye, hogy mi fogja elindítani a változtatásra való igényünket és mikor. Van olyan, akinek az első szeretői viszony kiváltja a változtatás szükségességére való igényt, és megteszi valamilyen irányban a lépéseket, és vannak, akik sem a második, sem a sokadik helyzet után sem képes erre.


Tegnap persze nem ezzel a nagy elvárással ültem be a moziba az Egy veszedelmes viszony (eredetileg Királyi affér) című, frissen bemutatott filmre, de azért reménykedtem, hogy a dánok (és a társult filmes nemzetek: németek, csehek, svédek) most se hagynak cserben. Pityu pszichológia 5views. Gyakran előfordul, hogy egy szeretői viszony a túlzott alkalmazkodás miatt alakul ki. Nem ritka, hogy a külső kapcsolatba azért megy bele a félrelépő fél, mert lehetőséget kap az alárendelődés miatt elnyomott személyiségrészeinek kibontakoztatására, egy független identitás felépítésére. Semmi nagyszerű az életben nem történt még egy csipetnyi szenvedély nélkül.


Szeretői viszony pszichológia

Ivan Misner bemutatkozás. Mindig is szerettem emberek között lenni, emberekkel foglalkozni, az én életemben a szállodaiparból a karrierváltást egy hihetetlen, “véletlen” találkozás hozta el. Mikulásként egy HR tanácsadó cégnél, fizetség gyanánt álláskeresési tanácsot.


Korunkban egyre inkább kezd vírusként terjedni a megcsalás avagy a szeretői viszony kialakítása. Ennek több oka is lehet. Egy részről sokkal elfogadottabb lett aminek több eredője is van. Nem szeretném mindet kivesézni de íme egy példa.


Kérem, ne vegye zokon az őszinteségemet, de szerintem az már előrelépés lenne, ha valóban látni sem akarná a férfit. Problémáinak gyökere leveléből nem derült ki számomra, valószínűleg alaposabb, hosszabb terápiás folyamat szükséges a tünetei, szorongásai, önmaga ellen forduló agressziója megértéséhez, illetve egy nagyobb önelfogadás, a testéhez való bizalomteljesebb viszony , és ennek nyomán egy kiegyensúlyozottabb életvezetés. A szerelemmel a pszichológia eddig meglepően keveset foglalkozott. A legtöbb leírás még abból a korból származik, amikor a pszichológia spekulatív jellegű volt, és az önmegfigyelés, az inspekciós volt a fő módszer. Szeretői viszony ) szimbiotikus szülő-gyerek viszony , azaz nincs az életkornak megfelelő érzelmi távolság a szülő és a gyerek között, az érzelmi összemosódás, a fúzió feszültséggel, szorongással jár, mert hiányzik az önálló én megélése.


A könyv azoknak szól, akik szerelmi háromszögben rekedtek (legyen az a megcsalt, hűtlen vagy szerető szerepe) már hosszú ideje – hónapok, de leginkább évek óta – tartó viszony jellemzi őket és tehetetlennek érzik magukat. Gyerekkorom óta érdeklődöm a pszichológia , és az ezotéria iránt. A negyvenes évem körül kezdetem el leírni azon tapasztalataimat, amelyeket az életem folyamán átéltem, és mások is átélik azt, Blogom írásai a lélek rejtelmeit kutatja, úgy, hogy személyes megtapasztalásaimat adom közre az olvasóimnak. Erről elsőként szerelmi vagy szeretői viszony jut eszünkbe. De épp annyira megkeseríthetik és ördögi körökbe taszíthatják életünket a mérgező barátságok.


Az igazi barát kincset ér- ebben talán mindenki egyetért. Abban viszont, hogy milyen az igazi barát, már nem teljesen. Mi az amit csak egy viszony nyújthat? Erre a válasz elég egyszerű és rövid.


Ezzel egy picit a saját egotoknak is kedveztek és elhitetitek egymással, hogy tökéletesek vagytok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések