2019. április 26., péntek

Nők szakítás után

Nők szakítás után

Ennek megfelelően történik az érzelmek feldolgozása is. Egy tanulmány szerint a férfiak és nők másfajta veszteséget élnek meg egy szakítás után. Amíg a férfiak önbecsülését a pár nélküliség bánthatja, addig a nőket jobban zavarja az alapvető kapcsolódás hiánya.


Nők szakítás után

Nők - férfiak szakítás után. Polyák Éva pszichiáter szerint a nők azok, akik szeretnek pontról-pontra végigmenni a „listán” és százszor átrágni magukat azon, hogy mely okok vezettek a szakításhoz. Sokszor egymásnak ellentmondó érzések kavarognak bennünk válás után. S bár sok mindennel meg kell küzdeni, mégis csak nagyon-nagyon kevesen (a nők öt, a férfiak nyolc százaléka) gondolta a vizsgálat résztvevői közül, hogy nem volt jó döntés a válás. Mi több, ahogy múlik az idő, egyre jobb döntésnek tűnik.


Szakítás után , magány és egyedül - a legnehezebb szavak. De mindig van újrakezdés tanuld meg a csábítás trükkjeit egy férfitől és érts meg mit rontottál el. A Randiblogban szó volt már arról, milyen lépéseket nem szabad tenni szakítás után. Most részletesebben belemegyünk abba, mik azok a dolgok, amikkel egy nő azon kívül, hogy árt a saját lelkének és a gyógyulási folyamatnak, még meg is alázza önmagát.


Ezzel szemben mi nők a szakítás után biztos, hogy a telefon után nyúlunk, és vagy a legjobb barátnőnket, vagy valemelyik családtagunkat hívjuk, ahogy az sem szokatlan, hogy néhány órával a szakítás után már nagy létszámú baráti körben fogadjuk a részvétnyilvánításokat. Többször tapasztaltam, hogy szakítás után teljes mértékben megszakadt a kapcsolat köztem és volt párom között. Arra a kérdésre, hogy legtöbbször mi volt az oka korábbi szakításaiknak , a nők és a férfiak is ugyanazt válaszolták. A nők jobban kifejezik az érzéseiket, többet beszélnek a problémákról, de ez nem jelenti azt, hogy számukra nem ugyanolyan nehéz a szakítás.


Tippek kapcsolat lezárása után : egy kicsit önmagában legyen az illető, hogy tisztába jöjjön azzal, hogy ki ő, mit szeretne, miért történt, ami történt. A nők azt gondolják, hogy a férfi a szakítás után hatalmas habzsidőzsibe kezd. Klubokba jár, és két kanállal falja az életet és a lányokat. Ha egy igazán jó kapcsolat ért véget, a férfi ugyanúgy képes „belehalni” a fájdalomba egy kicsikét.


Nők szakítás után

Ezzel szemben a férfiak a „kibeszélés” helyett gyakran pótcselekvésekkel próbálják feledtetni a bánatukat. Inkább úgy tesznek, mintha ez az egész nem számított volna, mert akkor biztosan nem tudatosul bennük , mekkora. A gyász, és egy szakítás után az elhagyott félben lejátszódó pszichológiai folyamatok hasonlóak lehetnek.


Mivel a volt párod akaratod ellenére távozik az életedből, ráadásul jóllehet örökre, érthető módon hasonló „tüneteket” produkálhatsz, mintha egy közeli hozzátartozódat veszítetted volna el. Persze nem mindegyik lányra igazak ezek az állítások, de biztosak vagyunk benne, hogy néhány pontban mindenki magára ismer. Mindez azonban nem azt jelenti, hogy nem érintette meg őket a szakítás , az elválás, épp csak a módja, ahogy feldolgozzák ezt más, mint a nők esetében. A nők nem feltétlen keresnek új ágyakban, új partner mellett vigaszt egy csalódás után , mert másként dolgozzuk fel érzelmeinket. A legtöbb férfinak igen sok személyes térre van szüksége a hétköznapi életében is.


Tudom, nehéz ezt megérteni és furcsa is lehet a nők számára. Ez a személyes tér szakítás után fokozottan érvényes. Segít neki abban, hogy letisztázza és rendezze az érzelmeit. Ez a módszer általában nem működik, mivel soha senki nem egyformán szeret, illetve nem egyformán szenved a két fél szakítás után. Az egyik fél számára ez ráadásul élteti a reményt, és ezért meghosszabbítja a szenvedését is.


Ez sokkal egyszerűbb megoldás számukra, mint otthon ülni egyedül, és beismerni, hogy valójában milyen csodálatos nőt veszítettek el. Vannak dolgok, amikre a lányok képesek egy szakítás után , legyen az bármennyire komoly vagy csak egy néhány hónapos futó dolog. Kevés nő szenvedélyesebb a hálószobában , vagy titokzatosabb, és még a velük megélt érzelmi hullámvasút is hiányozhat egy szakítás után. A legyőzhetetlen Skorpiókat egy szakítás sem gyűri le, ahogy emléküket is nehezen feledi minden férfi.


A szakítás legalább annyira megterheli a szervezetedet, mint egy csúnya betegség, és még 1-os gyógyír sem létezik rá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések