2019. október 2., szerda

Vízöntő gyermek nevelése

Minden Vízöntő -jelű embernél tapasztalhatjuk, hogy emberismerete szinte látnoki magaslatra emelkedik. Ez is születési adottság, ezért a szülő, vagy nevelő ne erőltesse a gyermek érzésével ellentétes rokonszenv keltését, inkább nyugodjék bele, hogy ebben a kérdésben a gyermek többet tudhat, mint ő. Talán egy napon éppen ő lesz az, aki megújítja, jobbá teszi a világot – de legalábbis a közvetlen környezetét. Nevelése igazi erőpróba. Nyílt, egész életében gyermekien naiv tud maradni, ha csalódások nem keserítik meg.


Vízöntő gyermek nevelése

Arra azonban ügyelni kell, hogy a gyermek fantáziája maradjon meg a realitásoknál. Rá kell vezetni, hogy a gyakorlati dolgok iránt tanúsítson érdeklődést, és ezekbe dolgozza be magát. A szülő akkor tereli jó irányba Vízöntő -gyermekét, ha ki akarja, és ki is tudja elégíteni határtalan tudásszomját, megismerési vágyát.


A Vízöntő boldog, hogy gyermeke még beszélni sem tu mégis minden érdekli. Ne állít számára korlátokat, inkább arra neveli, hogy saját maga határozza meg a saját céljait. De azért nem árt olykor egy kis fegyelmezés, különben szétfolyik a kis Ikrek élete. A Vízöntő gyermek természete gyakran heves, könnyen fakad sírásra, majd gyorsan elkezd kacarászni.


Minden veszélyt rejtő dolgot rejtsenek el előle, a fényes és csillogó dolgok nagyon vonzzák, a veszélyt egyáltalán nem ismeri. A Mérleg szülő nem szeret veszekedni, nem tud fegyelmet tartani, hamar azon kapja magát, hogy a gyermek dönt helyette. Szülőként - még ha csak érdekességképpen is - mindenki kíváncsi rá, milyen sors várhat a gyerekére.


Ezoterikus nézetek szerint a gyerek küldetése már akkor meg van írva, amikor megszületik, és ezt a feladatot kell földi élete során elvégeznie. Ha szeretnéd tudni, a te. A kamasz gyermek nevelése , tippek szülőknek!


Vízöntő gyermek nevelése

Mire eljutunk ide, már viszonylag képzett szabályismerő szülők leszünk, és az esetek többségében tisztában leszünk azzal, mit miért teszünk. A Kos-jegyű gyermek nevelése : Minden Kos-jelű gyermeknél tapasztalni fogjuk, hogy nehezen tűr ellentmondást, mindenáron vezetni akar másokat. Csak parancsolni szeret és nem engedelmeskedni. Figyeljük meg, hogy mindig Ő fogja vezetni a játszópajtásait, Ő lesz elöl mindenben. Nem szabad e vezérlő hajlamát erővel elnyomni.


Hiba a felszíni jelenségeknek bedőlni és nem időt hagyni a mélyebb megnyilvánulásoknak. A Vízöntő személyiséghez igen sok türelem és elfogadás szükségeltetik. A játékos önismeret minden korban és életszakaszban bejön, a játékban megmutatkozik az igazi énje és meg is tudja erősíti azt, mi pedig megismerhetjük. Az indigó és kristálygyermekek ajánlott nevelése ­(– a legfrissebb tapasztalatok alapján) Egyre többen találkoznak manapság újfajta szülői problémákkal, melyek olyan szülő- gyermek viszonyra mutatnak, mely szokatlan és teljesen eltér az előttünk élő generációk tapasztalataitól. A Kos gyermek nevelése Ha gyermekünk születési jegye Kos, vagy Ascendense a Kos jegybe esik, esetleg személyes horoszkópjában a Mars kiemelt helyzetben van, illetve több bolygó áll a Kos jegyében, a Kos analógiái jellemzőek lesznek rá.


Vízöntő gyermek nevelése

Gyorsan beilleszkedik a gyermekközösségekbe, a tekintélyelvű pedagógusokkal azonban olykor meggyűlhet a baja, hiszen a szabályok feltétel nélküli betartása nem jellemző rá. Skorpió-A Skorpiók nagyon bosszúállóak és rosszindulatúak tudnak lenni. Az egyik percben kenyérre lehet kenni őket, míg a másikban már elviselhetetlenek.


Ezek a tulajdonságok nem túl áldásosak egy gyermek nevelése során. Senki nem szeretné, hogy ilyen jellemvonásokat tanuljon el egy csemete a szülőjétől. Egy Down-szindrómás gyermek nevelése nem könnyű.


Rengeteg időt, energiát és odaadást igényel, valamint az is fontos, hogy az ember türelmes legyen, és ésszerűek legyenek az elvárásai. Anáról gondoskodni sok mindent magában foglal – mondja Soleda az anyukája. Amint egy gyermek megszületik, a szülőket foglalkoztatni kezdi az etetés megannyi kérdése.


Mozgásigénye óriási, amint képes egyedül mászni, elindul felfedezni a világot. Korábban minden szoptató anyuka napi rendszerességgel méricskélte a babája súlyát és jegyzetelte a változást, aggódva tekintett a tápszeres doboz felé, ha gyermeke egy étkezésnél az elvárt mennyiséget nem ette meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések