2017. február 27., hétfő

Alacsony diasztolés vérnyomás értékek

Krónikus alacsony vérnyomás : tünetek, kiváltó okok és kezelés A vérnyomás kóros értékeinek az egészségre gyakorolt hatásaival az orvostudomány rengeteget foglalkozik, ám legtöbbször csak a magas vérnyomásról hallunk. Ugyanakkor a krónikus (idült) alacsony vérnyomás (hipotónia) is számos szövődmény előidézője. Az alacsony vérnyomás értékek lehetnek szisztolés vagy diasztolés vérnyomás értékek. A szisztolés vérnyomás értéke azt jellemzi, hogy milyen nyomás alakul ki az artériákban a szívizom pumpáló funkciója hatására.


A másik magyarázat, hogy az alacsony vérnyomás csökkent perctérfogatot és agyi véráramlást jelenthet, és ennek lehet szerepe az agyi atrófia gyorsulásában. Természetesen az is lehetséges, hogy éppen az agyi atrófia hatására csökken a diasztolés tenzió. De mit jelent pontosan a vérnyomás mérésekor használt szisztolés, illetve diasztolés érték, és melyiket fontosabb figyelembe venni? A vérnyomásmérés eredményét higanymilliméterben határozzák meg, eredményeként két szám születik. Ha ismerjük a kiváltó okot (például gyógyszer-mellékhatás), annak kiküszöbölésével oki kezelést végezhetünk.


Ennek hiányában tüneti kezelésre szorítkozunk. Diasztolés és szisztolés vérnyomás különbsége - Mennyi a normális érték? Ebben a hitben eddig nyugodtan éltem, mert 50-nél nagyon ritkán volt kisebb, de már 60-nál is volt nagyobb a különbség.


Fiatal korom óta mindig alacsony volt a vérnyómásom. Kb:féléve megváltozott a vérnyomás és a velemért pulzus is. Ha valakinek alacsony a vérnyomása, akkor a véráramlás sem megfelelő, és az oxigénben, illetve tápanyagokban gazdag vér nem tud eljutni a belső szervekhez. A diasztolés érték emelkedése inkább a magas vérnyomás betegség jellemzője, míg a szisztolés és diasztolés érték közötti különbség növekedése — egyéb okokat (pl. billentyűelégtelenség) mellőzve — az erek rugalmasságának csökkenésére utal (időskori érelmeszesedés).


Azt tudjuk, hogy a magas vérnyomásra nagyon oda kell figyelni, mert komoly életveszélyt jelent, ha nem cselekszünk időben. Sokaknak már van otthon vérnyomás mérőjük, és megmérik magukat meg a család többi tagját, de nem mindig világos, mennyi az ideális vérnyomás életkor szerint. Ha a mért értékek valamelyike, vagy mind a kettő tartósan e felett van, akkor beszélünk magas vérnyomásról. A magas vérnyomás is többféle lehet, van szisztolés hipertónia, amikor a szisztolés érték magas, ám a diasztolés érték normális. Ez gyakori az év felettieknél és a túlsúlyosaknál.


Van, hogy csak az egyik érték magasabb. Nem ritkán előfordulhat, hogy csupán a szisztolés, vagy a diasztolés érték magasabb. Elsősorban az agyi funkciókat károsítja, megnehezítve ezzel a beteg mindennapjait, munkáját és szabadidejét. A diasztolés vérnyomás emelkedésének elkerülése érdekében fontos, hogy javítsunk mindennapi szokásainkon.


Ide tartozik a dohányzás abbahagyása, az alkohol- és sóbevitel csökkentése. A bevitt sómennyiségnek már kismértékű csökkentése is jelentősen csökkenti a diasztolés vérnyomást. A kedves olvasó ezt írta. A szívünk a kelleténél keményebben dolgozik, és valószínűleg szenvedett már némi károsodást az ereinkkel.


Válaszát előre is köszönöm. Ilyenkor a fekvés után mért nyugalmi értékhez képest felállást követően a szisztolés vérnyomás legalább Hgmm-rel, a per érték ( diasztolés vérnyomás ) legalább Hgmm-rel lesz alacsonyabb. A tartósan alacsony vérnyomás elsősorban fiatalokra jellemző.


Nagyon alacsony diasztolés vérnyomásérték mit jelent? Viszonylag alacsony mindig az első érték is, de a 2. Picit szédelegni szoktam, de alapvetően nem vagyok olyan rosszul még az extrém alacsony értékektől sem. Mit jelentenek a vérnyomás értékek ? A vérnyomást a leggyakrabban a karon mérik, az eredmény két szám, a szisztolés és a diasztolés vérnyomás , higanymilliméterben (Hgmm).


Mivel a magas vérnyomás összehasonlíthatatlanul több veszélyt hordoz magában, mint az alacsony , a legtöbb ismeretterjesztő orvosi cikk az előbbivel foglalkozik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések